Elämän välipysäkillä

Eipä sitä paljon tarvitse enää avata. Hetkessä siitä tuli valtakunnan uutinen: pastori on langennut – ja vielä miehen kanssa.

Viime viikot ovat sisältäneet varsin kaoottisia tilanteita. Epätoivon hetkiä, paniikinomaisia välähdyksiä, todellisuuden kohtaamista, sirpaleiden keräämistä, aiheuttamani kivun kohtaamista. Kaikki tämä on herättänyt monia kysymyksiä ja prosesseja sisimmässäni. Miten tässä kävi näin?

Olen tahtonut olla palvelemassa Jumalaa ja Suomen seurakuntaa. Annoin kaikkeni, ja uhrasin koko elämäni Hänelle. Viimeiset kolme vuotta ovat olleet intensiivisiä, liiankin intensiivisiä. Lopuksi sisälläni ollut kipu alkoi tulla hallitsemattomasti ulos. Miten tästä eteenpäin? Tie tasapainoiseen elämään voi olla pitkä kun ajatukset, teot ja tunteet ovat alkaneet eriytyä toisistaan. Monet ihmiset ovat tehneet sen johtopäätöksen, että aivan yhtäkkiä jouduin jonkin hengellisen hyökkäyksen kohteeksi, ja yhtäkkiä homoeroottiset tunteet valtasivat minut. Ei se nyt kyllä niinkään mennyt, vaikka ei hengellistä puolta sovi vähätellä. Olen käynyt tätä sisäistä kamppailua 16 vuotta. Koko sen 16 vuoden ajan olen joka päivä toivonut että voisin muuttua. Tullessani uskoon vuonna 2008 aloin rukoilla sitä. Sitäkin on jo jatkunut yhdeksän pitkää vuotta. Siihen on sisältynyt paljon sielunhoitokeskusteluja, tunnustamista, tutkimista ja lähes puolen vuoden mittainen terapiajakso tunne-elämän eheytymiseksi, jonka seurauksena toivoin sisäisen maailmani muuttuvan laajemmassa mittakaavassa. Kun mikään ei tuonut pysyvää muutosta, sain vain sen neuvon, että minun on joka päivä tehtävä tietoinen valinta tehdä se mikä on oikein, tuntui miltä vain.
  Raamatullisesta näkökulmasta se on tietenkin juuri niin – on osattava valita se mikä on oikein, tunteista riippumatta. Ei kuitenkaan sopisi unohtaa, että sellaisen käskyn antanutta Jumalaa kiinnostaa myös sielun hyvinvointi. Sen lisäksi että teemme valintoja sen perusteella mikä on oikein, tulisi myös antaa aikaa Isä Jumalan hoivalle, rakkaudelliselle hoidolle, etteivät tunteet ja teot, sisäinen ja ulkoinen maailma, ajautuisi yhä kauemmaksi toisistaan. Se johtaa ennen pitkää kestämättömään tilanteeseen.

No, ehkä minä en nyt ole kukaan opettamaan ketään enkä mitään. Kuitenkin päätin avata tämän blogin, ja kutsua teidät joltain kulmalta mukaan sille matkalle jota olen tekemässä. Kirjoittaminen on aina ollut  parhaita tapojani käsitellä asioita, ja eiköhän se ole aika kaivaa esiin taas. Toisekseen uskon niin, että näinkin kipeästä asiasta täytyy osata keskustella. Miksi? Yhteydenottojen määrä minun suuntaani on ollut aivan hämmentävän suuri viime päivien aikana. Joku toivoo että olisin palanut sinne onnettomuusautoon reilu kuukausi sitten, joku haluaa ”vetää vesurilla jalkoväliin” tai muuten vain vetää turpaan, kun taas suurin osa on noussut tukemaan tavalla tai toisella. Sitten on kuitenkin vielä yksi ryhmä, joiden viestit ovat sattuneet todella paljon. Ne viestit eivät ole sattuneet siksi, että niiden tarkoitus olisi hieroa suolaa minun haavoihin. Ne ovat sattuneet, koska ne ovat tulleet muilta kipeiltä. Muilta veljiltä Kristuksessa, jotka kamppailevat samojen tunteiden kanssa. Veljiltä, jotka eivät uskalla puhua haasteistaan hylätyksi tulemisen pelossa. Veljiltä, jotka häpeävät itseään kuten minäkin olen tehnyt. Riittämättömyyden tunnetta, pelkoa, kipua, tuskaa. 

Oman tilanteeni kohtaaminen rehellisyydessä on ollut todella tuskaista, ja silti vapauttavaa. Totuus tekee vapaaksi. Silti oma prosessini on vasta alussa, ja jo tässä vaiheessa huomaan, että jonkin on muututtava. Itse asiassa monien asioiden on muututtava, mutta sen ytimessä on seurakuntakulttuuri. Olen itse ollut luomassa tietynlaista kulttuuria, joka ei kaikilta osin ole ollut kestävää ja hyvää. Tulevissa blogeissa tulenkin nostamaan esiin niitä asioita, joiden kohdalla tiedostan tehneeni väärin. Miksi? Koska on aika puhua avoimesti. On aika olla aito, rehellinen, ja ehkä sillä tavalla olla vaikuttamassa seurakuntakulttuuriin sellaisella tavalla, ettei näitä pommeja enää tulisi. On aika luoda seurakuntakulttuuri, josta aivan uudella tavalla välittyy Kristuksen rakkaus ja totuus, Jumalan valtakunnan todellisuus muuttuneina eläminä.

Tervetuloa mukaan matkalle, jonka kaikkia koukeroita en voi väittää tietäväni. Seuraa etäältä tai lähempää, ihan kuten haluat. Päivittelen voimien mukaan.

Ja niin, kaikki toimittajat. Eiköhän me oteta pikku paussi meidän intensiiviseen yhteiselämään. J Kunnioitan teitä aivan valtavasti, mutta nyt taidan laittaa puhelimen hyllylle ja kaikkiin sähköposteihin lomaviestin päälle.

Nyt kahvit termariin ja metsään.

Se on moi!Kommentit

 1. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tämän järjestön toimintaan: http://www.reformationproject.org/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä laikilla on oma lihamme jota vastaan käydä taistelua.

   On kuitenkin saatanan työ johdattaa ihmisiä harhaan. Kotka on aina kuvannut langenneita enkeleitä.

   Patrick, käänny Jeesuksen puoleen, äläkä antaudu saatanan juonille, älä usko että synti olisi Jeesukselle mieleen. Hän on antanut henkensä sen puolesta että se voitettaisiin. Etkä sinä kykene sitä voittamaan yksin.

   Homoutta on ollut aina. Ei heteronkaan irstailuja katsota hyvällä, miksei siis homous olisi synti yhtä lailla.

   Minä uskon että puu tunnetaan hedelmistään.

   Käyt läpi paljon. Käänny Jeesuksen puoleen mitä ikinä sinulla on sydemellä.

   Saatana on esittänyt minullekin isää. Rukoilen puolestasi että löytäisit todellisen armon ja pelastuksen ja uuden paikan Jeesuksen ruumiista.

   En toivo kenenkään saavan väärän profeetan tuomiota. En halua että kukaan on saatanan sätkynukkena kuten itse olin.

   Älä luovuta. Herra Jeesus pelastaa sinut, mutta se kaikki on hänen kädessään.

   Älä tee tästä julkisuusbuffia tai lähde kokeilemaan elävän Jumalan kärsivällisyyttä enää enempää. Se suunnitelma johtaa pahempaan rangaistukseen kun nyt käyt. Ota vaari profeettojen sanoista jotka luonasi ovat käyneet ja henkesi heidän takia on vaivaantunut, sillä he ovat oikeassa.

   Poista
 2. Toivottavasti matka ei jatku sateenkaariseurakuntien perustamiseen

  VastaaPoista
 3. Laitoin sinulle yhteydenottopyynnön official facesivulle. Haluaisin jakaa sinulle oman tarinani. Siitä voisi olla sihulle rohkaisua ja apua. Me tavattiin viime tai edellisvuonna Taavetissa Joukolan seurojentalolla pikaisesti kokouksen jälkeen. Olen se hellaripastori, jos muistat. Tai oikeastaan laitan tähän s-postini: ejvprodukti@gmail.com. Ota rohkeasti yhteyttä, jos niin koet. kaikki mitä jaetaan jää meidän kahden välisiksi asioiksi hautaan saakka. T. Esa

  VastaaPoista
 4. Siunausta sinulle että Marialle olette rukouksissani.

  VastaaPoista
 5. Jaksa jakaa, se helpottaa! Mieheni sanoin: Tällä on tarkoitus, se auttaa saman kokeneita löytämään Vapahtajan turvan. - laulun sanoin"KAIKKI synnit on anteeksiannettu Jeesuksen ristin tähden"(suomalainen messu)
  Edelleen rukouksissa, sinä ja Maria💗Maijaisoäiti

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilpolle. Ehkä nyt ei ole oikea aika puhua mistään suuremmasta työstä Jumalan valtakunnassa veljemme Patrick kohdalla. Varsinkaan ei kannata olla esittämästäsi asiasta "varma". Tämä maa on täynnä häliseviä ja puuhastelevia uskovaisia, joista luulen, etteivät he ole viipyneet Herran neuvonpidossa eikä heitä Herra ole lähettänyt... Tämä blogi on mielestäni hyvä juttu.
   terveisin Jukka Virtanen, Karjalohja

   Poista
 8. Minns Petrus. Den onde bad att få sålla honom och han föll .... men historien slutar inte där.

  VastaaPoista
 9. Hei Patrick!
  Haluaisin rohkaista sinua olemaan uskollinen sille, mitä ja kuka sinä todella olet. Minä uskon, että Jumala, joka on rakkaus, RAKASTAA ja armahtaa sinua sellaisena kuin sinä ole. Sinun ei siis tarvitse muuttua, eikä sinun tarvitse tuntea tuskaa sen johdosta, mitä olet.

  VastaaPoista
 10. Sun ainoa ongelma on se, että olet saanut jostain päähäsi, että homous on sairaus, väärin tms.

  Se on synnynnäinen ja periytyvä ominaisuus niin kuin pituus. Nykytiedon mukaan se näyttää periytyvän ensisijaisesti äidin puolelta -- jos mies on homo, suurella todennäköisyydellä vähintään yhdellä hänen enoistaan on homoseksuaalisia piirteitä.

  Jumala ei tee virheitä -- ihmiset tekevät. Raamatun taustalla on ehkä Jumalan sana, mutta se sana muuttui kirjoitetuksi ihmisten käsien kautta. Olet varmasti itsekin huomannut, että joskus ihmisten kyky tulkita Jumalaa ei ole paras mahdollinen. Tulee väärinkäsityksiä ja virheitä.

  Väitän, että Jumala ei tuomitse homoseksuaalisuutta -- miksi muuten hän olisi luonut tämän ominaisuuden ja esimerkiksi antanut sinun syntyä sen kanssa? Homoseksuaalisuuden mukana tulee usein muita ominaisuuksia, jotka voivat esimerkiksi auttaa sinua palvelemaan Häntä paremmin kuin jos olisit syntynyt heteroseksuaalisena.

  Väitän, että ne, jotka tuomitsevat homoseksuaalisuuden eivät uskalla kuunnella mitä Jumala sanoo suoraan heille. Siksi he kuuntelevat muiden tulkintoja Jumalan sanasta -- ja siksi heidän on vaikeaa nähdä kuka tulkitsee Jumalan sanaa väärin.

  Jumala ei tee virheitä. Sinä et ole virhe. Sinä olet hyvä, ehjä ja rakastettu -- täydellinen Jumalan luomus sellaisena kuin olet. Jumalan tahto ja ymmärrys on suurempi kuin meillä. Me emme voi tietää miksi Hänestä on tärkeää että sinä synnyit homoseksuaaliksi, mutta se ei tarkoita sitä että Jumala teki jotain väärin tai ei tiennyt mitä teki.

  Jos oikeasti uskot Jumalaan ja kuulet Hänen äänen sisälläsi, olen varma että kuulet sen kuiskaavan sinulle tyyninä hetkinä: "Hyväksy ja rakasta itseäsi sellaisena kuin millaiseksi minä olen sinut luonut".

  Et myöskään tarvitse armahdusta homoseksuaalisuudelle -- vain armahduksen sille, että uskoit hetkellisesti ihmisten ajatuksia, että homoseksuaalisuutesi on virhe tai väärin. Ei ole. Siunausta viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. OSA 1:

   Olipa jollain sitten geenit jotka aiheuttavat taipumusta homouteen tai olipa hän elämänsä aikana siihen suuntaan vinoutunut niin täytyy muistaa, että me elämme langenneessa, turmeltuneessa maailmassa ja olemme kaikki syntisiä ja vinoutuneita jo syntymästämme asti tavalla jos toisellakin. Ei ole yhden yhtäkään joka ei olisi synnitön. Emme ole syntisiä siksi, että teemme syntiä vaan teemme syntiä koska olemme syntisiä. En usko, että Jumala pitää kauhistuksena ihmistä joka kamppailee seksuaalisuutensa kanssa vaan kyse on teoista, ei siitä mitä olemme. Jumala tuomitsee Raamatussa hyvin selkeästi miesten kanssa makaavat miehet. Meidän kulttuurissa on se ongelma että käytämme käsitteitä homo ja hetero ikään kuin kyse olisi pysyvästä ominaisuudesta kuten vaikka ihonväri.

   Ei ole homoja ja heteroita vaan on vain homoseksuaalisia ja heteroseksuaalisia tekoja.
   Käsitteet homo ja hetero ovat käsittääkseni verrattain uudet ja ovat muokanneet ajatteluamme. On olemassa parantuneita homoja ja tämä jo todistaa että kyse ei ole pysyvästä tilasta. Tässä esimerkiksi eräs tapaus: http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/amadeus_oilinki_eheydyin_homosta_heteroksi

   Mielestäni ei pitäisi Patrickia kannustaa tuolla tavoin väärään suuntaan tai suoraan sanottuna kadotuksen tielle. Raamattu varoittaa sellaisesta vakavasti. Emmehän alkoholisteillekaan mene sanomaan että juo vain rauhassa ja tarjoa viskipulloa jos hän itse kovasti toivoisi parantuvansa ja vapautuvansa alkoholin otteesta. Me olemme kaikki turmeltuneita ja luonto samoin. Patrick nyt vain sattuu olemaan vinoutunut tuolla
   tavoin ja kuka meistä milläkin tavoin. Ihmisiä ei myöskään pitäisi tuomita koska kaikki olemme syntisiä. Eri asia tietysti on tuomita synti kuin itse syntinen. Patrick onneksi näyttää kirjoittamansa perusteella ymmärtävän että homoseksuaaliset teot eivät ole Jumalan tahto ja niitä ei saisi harjoittaa.

   Tässä elämässä synti vielä roikkuu meissä kiinni mutta meidän on hengen mielellä kuoletettava lihan teot. Room. 8:5-9: "Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset. Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa."
   Room. 8:13: "Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää."

   1.Kor.6:9-11: "Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat
   saa periä Jumalan valtakuntaa. Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä."

   jatkuu osassa 2 --->

   Poista
  3. OSA 2:

   Vasta kun Jeesus hakee meidät kotiin, meistä häviää kaikki viat, vaivat ja vinoumat ja meistä tulee synnittömiä. Syntinen luontomme pyyhitään pois emmekä enää ole lihan vallassa. Toki jotkut voivat parantua joistain asioista jo ennen sitä kuten tuon Amadeus Oilingin tapauksessa kun hän parantui homoudestaan ja muuttui aivan toisenlaiseksi.

   Ja jos Patrick satut tämän lukemaan niin sain juuri semmoisen ajatuksen, että tässä hiljattain katsoin sarjan joka käsitteli median vaikutuksia aivoihin. Tässä sarjassa esitettiin, että mitä ihminen näkee esim televisiosta niin hänen aivonsa reagoivat siihen ikään kuin se tapahtuisi oikeasti. Tutkittaessa apinaa oli huomattu että kun se katseli ihmisen syövän pähkinöitä niin sen aivoissa tapahtui sama reagtio kuin sen syödessä itse niitä pähkinöitä.
   Sarjassa selitettiin kuinka televisio vahvistaa limbistä järjestelmäämme ja heikentää otsalohkoa eli toisin sanoen vahvistaa lihan mieltämme ja heikentää hengen mieltä. Ajatuksilla voimme lietsoa lihan mieltä. Jeesushan opetti että syntiä voi tehdä jo ajatuksissaan. Teot lähtevät ajatuksista. Synnin teot lähtevät aina ensin vinoutuneista mielistämme. Sen sarjan nimi muuten oli "Katselemalla me muutumme". Ja tästä sain sen ajatuksen että jos "katselet" vinoutuneita ajatuksiasi niin se voi vaikuttaa
   sinuun. Eli sinun tulisi pyrkiä sulkea vinoutuneet ajatuksesi ja kohdistaa mielesi muualle. Kannattaa muistaa että siitä ei tule mitään jos oikein yrittämällä yrittää että jotain asiaa ei saa ajatella koska silloin ajattelet sitä entistä enemmän. Riittävää tahtoa täytyy tietysti olla.

   Sarjassa esitettiin myös, että ihminen on pinttynet tapoihinsa koska on mennyt samaa tietä jo pitkään. Uuden tien raivaaminen aivoissa on aina vaivalloista ja sinun täytyy ikään kuin viidakkoveitsen kanssa raivata viidakossa uusi polku ja sitä kun talsit riittävän pitkään niin siitä tulee leveä valtatie ja entinen polku kasvaa umpeen. Tässä kyseinen sarja jos jotain kiinnostaa katsoa: https://katselemallamemuutumme.wordpress.com/

   Älä ajattele olevasi homo. Se ei ole osa sinua. Olet mies. Syntinen mies, mutta mies. Et homo. Mies jolla on taipumusta homoseksuaalisiin tekoihin ja ajatuksiin. Siitä voi parantua kuten muistakin syntisistä taipumuksista ja lopulta ne tuntuvat vierailta. Älä usko maailman valheita ja määritelmiä jotka saatana tahtoo sinun uskovan ettet parantuisi ikinä. Ehkäpä tämän homomääritelmän keksiminen aikoinaan on juuri tehnyt sen että se saa ihmiset helpommin jämähtämään tuohon tilaan. Saatanan metkut vain lisääntyvät loppua kohden.
   Saatana on valheen isä ja eksytyksen mestari. Emme saa kuitenkaan antaa saatanalle kunniaa ja kiinnittää huomiota liikaa hänen aikaansaannoksiinsa ja tähän maailmaan kuten hän tahtoisi vaan kääntää katseemme Jumalaan ja tulevaan maailmaan. Tuli myös vielä mieleeni eräs hyvä saarna jossa Kalevi Lehtinen selitti, että jos ihmistä yrittää väkisin muuttaa niin se aiheuttaa vain vihaa ja vastareaktiota, mutta kun ihmisen hyväksyy sellaisena kuin hän on niin sitten ihminen voi muuttua. Siinäpä ajattelemista. En tiedä onko liian väkinäinen yrittäminenkään hyvä. Eihän omenapuukaan voi päättää että nytpä alan tehdä päärynöitä. Jumala voi muuttaa. Jumala hyväksyy sinut tuollaisena kuin olet. Jeesus on sovittanut syntisi. Saatana on se joka meittä syyttää ja kuiskii syytöksiä mieliimme ja toivoo, että luopuisimme toivosta ja uskoisimme ettei meitä voi pelastaa jotta kääntyisimme ja ajautuisimme syntiin. Nimi saatana tarkoittaa syyttäjää. Jeesus on puolustaja ja Isä on tuomari. Joh.8:11: "Hän vastasi: "Herra, ei kukaan". Niin Jeesus sanoi hänelle: "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee". "

   Poista
  4. Todella hyvä ja raamatullinen kirjoitus ja erittäin rakentavaa& viisastatekstiä ja rohkaisun sanaa! Ja meidänhän tulee nimenomaan terveellä tavalla luopua itsestämme (kaikilla alueilla), luovuttaa liha ja oma minä ristille iloiten siitä aarteesta, minkä saamme tilalle: Jeesuksen. Hän meissä kirkastaa Isää ja samalla saamme kokea täyttä vapautta ja elämää Pyhässä Hengessä. Patrickille toivotan ja rukoilen Isän ihanaa ja rakkaudellista hoitoa ja sisimmän tarpeiden täyttymistä ja kasvua levosta käsin. Saakoon tämä kaikki tuoda yhä suuremman kunnian Jumalalle ja sinulle, Patrick, elämän koko täyteyden, ilon ja rauhan. Ja vielä suuremman voitelun ja rakkauden palvella Isää! Jumalan suojaa ja kaunista johdatusta teille myös avioparina <3

   Poista
  5. Niinpä - heteroinakinhan meillä on kiusaukset syrjähyppyyn, tai rakastua pätkähdämme vaikka olemme naimisissa, kamppailemme porno-ohjelmia vastaan, joissa alastoman naisen kauneus vetää ylivoimaisella tavalla puoleensa. Eli emmehän me pääse kiusauksitta kukaan tässä elämässä. Vanhassa testamentissa muuten syrjähypyn tehnyt ja homosuhteessa oleva saivat saman tuomion. Nyt on Jeesuksen työn tähden mahdollisuus saada anteeksi.
   Jos lankeamme, saamme huomata että hedelmät tuottavat kuolemaa, ahdistusta ja kipua. Eli juuri näin tässä on käynyt. Mutta - tarkoitus on päästä taivaaseen eikä jäädä matkalle. Täytyy vain mennä Herran eteen ja tunnustaa lankeemus. Emme saa puolustella sitä, minkä raamattu sanoo synniksi, vaikkemme aina ymmärräkkään ja mielemme kapinoi - tämähän on vain luonnollista vetoa, minä vain olen tällainen jne.
   Eli on vain palattava Jeesuksen luo, pyydettävä häneltä anteeksiantoa, puhdistusta ja sitten jatkettava matkaa. Kaikilla asioilla on hintansa - on vain nöyrryttävä ja otettava vastuu ja kannettava myöskin lankeemuksen tuottamat seuraukset. Mutta onneksi Jeesus on kaiken keskellä valmis antamaan anteeksi, nostamaan ylös ja viemään eteenpäin, vaikka maailma iloitsee ja on tyytyväinen.
   Seurakuntaelämässä minusta on yksi suuri viisaus: seurakunnassa tulee olla johtoryhmä, jonka osana pastori toimii. Silloin toiset voivat vetää jarruja päälle, jos menee liian lujaa. Ja yhdessä pohtimalla löytyvät myös ne oikeat hengelliset linjat ja ratkaisut seurakuntaelämässä. Jos kaikki on yhden miehen käsissä niin riskit ovat suuret - ja jossain vaiheessa tulee hyvin usein seinä vastaan. Me tarvitsemme toisiamme kontrolliksi, tueksi ja neuvoksi itsellemme. Eikös tämäkin ajatus löydy raamatusta. Apostolien kokoukset ovat siitä hyvä esimerkki.

   Poista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. God is full of Love...it is in time like this we should fully embrace what was done on the cross. Thank you for being honest! God loves you and God is interested in all humanity irrespective of our flaws... if we don't have flaws then we don't need God! We are strong in His Love! Our weakness is an opportunity for God to show Himself strong. We are praying for you. I bless you as you start your healing process by the power of the Holy Spirit!

   Poista
 12. Toivotan sinulle voimia tämän kohun keskellä. Tärkeää on, että saat elää loppuelämäni ylpeästi homomiehenä. Ihmisellä on vain yksi elämä (unohdetaan nyt eri uskontojen teoriat muista elämistä), ja se pitää saada elää haluamallaan tavalla, kunhan ei vahingoita muita. Meillä on erilaisia synnynnäisiä ominaisuuksia: on lyhyitä, pitkiä, tummaihoisia, vaaleaihoisia, oikeakätisiä, vasenkätisiä, homoseksuaaleja, heteroseksuaaleja. Kaikki nämä piirteet ovat täysin normaaleja, eikä niiden perusteella pidä ketään solvata tai syrjiä.

  Minun sukutaustani on lestadiolainen ja elän avioliitossa tousen miehen kanssa - olen siis itsekin mies. Olen valinnut rehellisen elämän. Lestadiolaisia sukulaisia en juurikaan tapaa, koska tiedän, etteivät he hyväksy elämäntapaani, vaikkeivät sitä aina suoraan sanoisikaan. Minulle se käy, sillä rehellisyys itseäni kohtaan tuo minulle suurimman onnen. Patrick, toivon vilpittömästi, että sinäkin saat elää onnellisen elämän rakastamasi miehen kanssa. Heteroilla ja homoilla on yhtäläinen oikeus rakkauteen.
  Terveisin, Jussi Helsingistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen kysymys: eikö jokainen homoseksuaali joudu jossain elämänsä vaiheessa toteamaan ristiriidan psyykkeen ja fyysisen olemuksensa välillä? Tavallisella maalaisjärjellä ymmärräme että siittiösolut on tarkoitettu hedelmöittämään munasolut, eikö totta. Eli vetovoima toista miestä kohtaan on ristiriidassa fyysisen olemuksen kanssa.
   Tästä seuraa yksinkertainen johtopäätös: homoseksuaalisuus ei ole "luonnollista", koska se ei toteuta fyysisen olemuksemme tarkoitusta - tai logiikkaa. Eli se on poikkeus luonnollisesta.
   Eikö tämä olisi yksinkertaisesti vain tunnustettava tosiasiana?
   Eri kysymys sitten on se, mistä homotaipumus johtuu - siihen en tässä nyt ota kantaa.
   Kristinuskon opin perusta on raamattu. Ja tietysti tärkein sisältö tulee Uudesta testamentista jonka pohjana on Vanha testamentti. Uuden testamentin sanoma on lyhyesti se, että Vanhan testamentit osoittamat rangaistukset rikkomuksista on sovitettu Jeesuksen uhrikuoleman kautta. Voimme ottaa vastaan anteeksiantamuksen. Emme kuitenkaan voi kirjoittaa moraaliohjeita uusiksi. Ei Jeesuskaan tehnyt näin - hänhän totesi lyhyesti, ettei laista katoa pieninkään piirto. Mutta rikkomukset on sovitettu. Emme kristittyinä ole tarkoitettu elämään Jumalan tahdon vastaisissa teoissa, vaan Jumalan tahdon mukaan. Siksi uskonsa raamattuun perustavat kristityt eivät voi hyväksyä homoutta yhtä vähän kuin syrjähyppyjäkään.
   Joka ei usko, elää jonkin "muun uskon" mukaisesti. Jollekin se usko on ateismi, toiselle buddhalaisuus jne. Kun omaa "uskoaan" toteuttaa elämässä voi sitten seurauksista nähdä kuinka hyvin se osoittautuu oikeaksi elämässä. Rakkaus ei tee lähimmäiselleen mitään pahaa - periaate mittaa usein elävässä elämässä tekojemme seurauksia. Ennemmin tai myöhemmin huomaamme, että täydellinen rakkaus ja voima sen toteuttamiseen löytyy vain yhteydestä Kristukseen. Valitettasti historian saatossa olemme nähneet usein vain kristinuskon irvikuvia - kirkot ovat olleet enemmän kiinnostuneita vallasta, makeasta elämästä kuin Kristuksesta. Syy ei kuitenkaan ole Kristuksen vaan seuraajien.

   Poista
 13. Olen ollut samassa helvetissä, joten ymmärrän.
  Silti olen huolissani, ettei tästä välity nöyrtymistä
  ja katumista ja tää on varmaan hirvee helvetti
  vaimollesi. Olitteko liittoannekaan solmineet rehellisin perustein?

  Seurakuntakulttuurin muuttumisesta, tuo olisi hienoa,
  mutta ketkä sen aloittaa ja miten se tapahtuu, koska
  rehellisyys on sitä ja aitous jota eniten pelkäämme ja
  emme halua tulla hylätyiksi. Ois upeeta jos tulevaisuudessa
  seurakunta ois aito, kaikki sais olla sellasia kun on, kokonaisvaltasesti.

  Siunausta, voimia, Jeesuksen myötätuntoista läsnäoloa, Sanansa voimaa.
  Rukoilen puolestanne, että Jumala johtaa tahtonsa mukaan ja parantaa sua
  tahtonsa mukaan ja vaimoasi ja johtaa oikeeseen ratkasuun suhteesi ja avioliittonne.. Kaikesta huolimatta tää blogikirjotus oli koskettava.

  VastaaPoista
 14. Lainaan tähän yhtä kommenttia sinun facebookin official sivuilta.."Näin ateistina sanoisin, että nyt vasta todellinen työsi Suomen karismaattisten seurakuntien hyväksi taitaa alkaakin..." komppaan tätä ja se ettei ihmisen kamppailu ja kipu, olkoonkin se sitten mitä tahansa saa todellisesti tulla esiin seurakunnassa vie ihmiset kauaksi Isän armosta ja rakkaudesta. Evankeliumi ei ole se miltä ihminen ulospäin näyttää eikä se, että hän itse määrittää oman vapautensa vaan se on totuus joka tekee meidät vapaaksi. Ihmistä ei pelasta eikä mittaa se onko hän hetero vai homo..ihmisen pelastaa ja muuttaa suhde Jeesukseen. Suhde joka on täynnä rakkautta ja armoa..ei mitään halpaa armoa vaan todellista Isän muuttavaa armoa, todellista muuttavaa rakkautta...olet saanut Jumalan lapsena paljon viedä evankeliumia ja edelleen sinusta tämän kipusi ja kamppailusi keskellä välittyy tämä Kristuksen rakkaus ja totuus..tämä oli upea ja rehellinen kirjoitus.. me saamme täällä perheenä rukoilla, että Isä tulee käyttämään sinua ja Mariaa vielä tässä rakkaudessa..paljon siunausta ja rakkautta sinulle sekä Marialle.

  VastaaPoista
 15. Patrik Lue tämä kirja.."Täyteen miehuuteen ja koko naiseksi - Andrew Comiskey..kertoo homoseksuaalista joka tuli uskoon ja kertoo niistä monista lankeemuksista ennekuin Jumala hänet loppujen lopuks eheytti..pitkä prosessi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös suosittelen tätä kirjaa! Suosittelen myös Elävien Vesien tärkeää työtä, jossa itsekin olen saanut olla parantumassa seksuaalisen alueen rikkinäisyydestäni.

   Suosittelen myös hyvää kirjaa seksuaaliseen riippuvuuteen liittyen: Mark Laaser, Healing the wounds of sexual addiction.

   Poista
  2. Älä todellakaan lue. Eheytystyön tuloksena minusta tuli paljon särkyneempi. Koko eheytysohjelma om aitoa henkistä ja hengellistä pahoinpitelyä. Toivon todellakin, ettet joudu heidän riepoteltavaksi.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Somebody" Ei kirja ole Eheytystyö" taikka "Eheytysohjelma..lue itse myös.

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 16. Ted Haggardille kävi samoin kun hänen homoseksuaalisuutensa paljastui, sai potkut/joutui lähtemään homovastaisesta kirkostaan ja menetti saarnaajan pestinsä. Et siis suinkaan ole ensimmäinen, et edes Suomessa, saarnamies joka joutuu paitsioon seksuaalisen suuntautumisensa takia. Sinänsä ikävää, että olet ajautunut tilanteeseen, jossa olet joutunut kieltämään oman seksuaalisuutesi täysin fiktioon perustuvien oppien ja jumalkuvien takia. Onnellisuutta tuskin niin kielteisestä ympäristöstä tulet koskaan löytämään kuten niin monet muutkin uskontojen uhreiksi joutuneet sateenkaari-ihmiset ovat joutuneet kokemaan. Kohdallasi ongelman tekee vielä kimurantimmaksi se, että olet ollut itse merkittävässä asemassa saarnaajana ja näin vallankäytölläsi mahdollisesti edesauttanut uusien uhrien syntymistä. Vertaistuen löytäminen kaltaisellesi kiistanalaiselle yksilölle voi siis osoittautua haasteelliseksi, mutta kirvestä ei kannata heittää kaivoon. Suosittelenkin oikeaa terapiaa, en siis mitään kristillistä hömppäeheytystä ym. ongelmia syventävää huuhaata, vaan ihan oikeaa ammattiapua jotta niihin oikeisiin ongelmiin löytyy ratkaisumallit ja pääset viimein kokoamaan aitoa autenttista identiteettiäsi sekä löydät sen todellisen onnen elämääsi.

  VastaaPoista
 17. Ihan naurettavaa oli huijata naista ja viedä vihille vain peittääkseen oman homoutensa sen alle. Toivottavasti tajuat mitä olet tehnyt Marialle... P. S olihan sinussa näkyvät homon piirteet,mutta hienosti sait ne peitettyä ja jopa huijattua minua sillä,koska yleensä vaistoaa homouden... Onneksi itse en langennut sinun puheisiin koskaan,koska iskä esti sen��

  VastaaPoista
 18. Siunausta Patrik! Lue yksityisviestini facebookista, koin että Jumala kehotti kirjoittamaan sinulle! Koskee myös blogia! Jumala eheyttää ja saat uudessa voimassa nousta! Voimia kaikkeen! Sinäkin olet vain ihminen. Langeta voi kuka tahansa. On tosi surullista kuinka sinua parjataan. Nostetaanko tapetille niitä, jotka ovat tavallisia tallaajia? ei, vaan kehotetaan nousemaan ja voittamaan taistelu. Miksi emme siis auttaisi nousemaan julistajiakin?. Onneksi meillä on Suuri Jumala, joka antaa katuvalle anteeksi. Jeesuskin sanoi, joka on syntinen, heittäköön ensimmäisen kiven! Nina

  VastaaPoista
 19. Asetun tukemaan Sinua Patrick. Ei tuomiten, vaan armahtae. Olet rakas veljeni Kuka on synnitön se heittäköön ensimmäisenä kivellä.

  VastaaPoista
 20. Millaista rakkautta/perhe-elämää olet saanut kokea biologisten vanhempien taholta.

  VastaaPoista
 21. https://www.youtube.com/watch?v=1rU-lO-9elw&feature=youtu.be

  HOMOSEKSUAALI TEKEE PARANNUKSEN JA VAPAUTUU SURINAMESSA
  Parannuksenteon rukous, jonka tämä mies rukoili:
  Kallis JEESUS,
  Teen parannuksen tänään kaikesta synnistä.
  Auta minua HERRA.
  Käännyn pois seksuaalisynnistä.
  Hylkään homoseksualismin tänään.
  Ja vastaanotan vapautukseni tänään.
  Ja pyydän sinua HERRA sinetöimään pelastukseni Pyhällä Hengellä.
  Peitä minut täysin HERRAN JEESUKSEN kalliilla Verellä.
  Voimallisella Verellä, ihmeitätekevällä Verellä!
  Käytä minua HERRA, jotta voin mennä ja vapauttaa homoseksuaaleja,
  tuoden heidät takaisin HERRAN Huoneeseen.
  JEESUKSEN Väkevässä Nimessä.
  Vastaanotan JEESUKSEN elämääni tänään!
  Ja vastaanotan Hänet koko sydämelläni.
  JEESUKSEN Väkevässä ja kalliissa Nimessä,
  olen uudestisyntynyt.
  Aamen.

  VastaaPoista
 22. Rauhan tervehdys.

  Sain kuulla aivan pari päivää sitten todistuksen veljeltä, joka kertoi olleensa "umpihomo" ja nyt hän on perheen isä. En osaa sanoa, miksi juuri silloin tämä veli halusi todistaa tästä arasta aiheesta minulle, mutta ehkä se oli siksi, että voimme luottaa Jumalan sanaan, että Hän tälläkin alueella voi tuoda muutoksen, kuten niin monessa muussakin. Joskus se muutos vain kestää.

  Erikoista siinä oli, että tämä veli todisti tästä vain hetkiä ennen kuin asia tuli kohdallasi julkisuuteen.

  Toivon, että Kristuksen armo saa kasvattaa ja myös rehellisesti huomaat, että aikaisemmin edustamasi uskon sana opit ovat useilta kohdin ristiriidassa Raamatun sanan kanssa. Tämän tunnistaminen ja tunnustaminen on se vaikein asia, että on voinut tulla petetyksi. Se on kuitenkin se avain, että irtisanoutuu epäterveestä ja voimattomasta evankeliumista.

  Uskon kuitenkin vilpittömästi, että Herra tekee työtä ja muovailee astian. Hän tekee ihmisen heikoksi, että Hän olisi vahva meissä, niin kuin apostoli Paavali ymmärsi Jumalan voiman salaisuuden. Ristin hullutuksen.

  Toivon, että voisimme jossakin vaiheessa keskustella asiasta, sillä itselleni irtaantuminen menestysteologiasta oli kriisi, mutta kiitos Herralle suuresta armosta, että sain uskossa uudistua ja löytää Jeesuksen Kristuksen ristin juurelle. Olen saanut myös olla auttamassa veljiä ja sisaria Kristus tielle irti äärikarismaattisuudesta.

  Siunauksin, MM.

  VastaaPoista
 23. "Ei väliä niillä, jotka arvostelevat, ei niillä, jotka osoittavat sormella, kun vahva mies on langennut tai tekijä olisi voinut onnistua paremmin. Eivät arvostelijat ja osoittelijat ole tärkeitä. Kunnia kuuluu areenalla olevalle miehelle, jonka kasvoja tahraavat pöly, hiki ja veri, miehelle joka kamppailee urheasti ja kuluttaa voimansa arvokkaan asian palveluksessa. Hän tietää, miltä tuntuu innostua tehtävistään ja laittaa likoon kaikki voimansa. Parhaassa tapauksessa hän kokee riemua suuresta saavutuksesta ja epäonnistuessaankin hän tietää ainakin olleensa rohkea, kun otti riskin. Hänen paikkansa ei ole kylmien ja pelokkaiden sielujen joukossa, jotka eivät milloinkaan ole saaneet maistaa sen enempää voittoa kuin tappiota."
  (Teddy Roosevelt)

  Keep fighting the good fight, bro :)

  VastaaPoista
 24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (pieni korjasus ja uusiksi)
   Virsi 289: "1/3 Vain sinä tunnet minut, Vapahtaja, ja tiedät lääkkeen kaikkiin haavoihin. Jos luoksesi en pääse voittajana, saan tappioni tuoda kuitenkin. 2/3 Jos en voi suoraan Isän syliin juosta ja uskon varmuudesta riemuita, saan ahdistuksen yössä sinuun luottaa ja ääneen huutaa: Herra, armahda! 3/3 Jos en voi katsettani sinuun nostaa ja lapsen lailla jäädä turviisi, saan katumuksen, tuskan alta pyytää: Nyt minuun tartu, Vapahtajani."

   Olkaamme sitä, miksi Luoja meidät loi. Minulla on synnynnäinen sydänvika, sydämeni toimii toisin kuin toisten sydämet, mutta en minä sen tähden ole syntinen. Olen syntinen, koska minua ajaa minun ahneet ja itsekkäät pyrkimykseni, minun ylpeyteni. Nämä yhdessä synnyttävät synnin ja minä rikon Jumalaa ja lähimmäistäni vastaan päivittäin ajatuksin, sanoin, teoin ja laiminlyönnein. Erämaavaelluksella Jumala antoi taivaasta manna vain yhden päivän tarpeita varten, sitä ei voinut VARASTOIDA. Samoin on armo, se on joka päivä uusi ja tuore, sitäkään ei voi varastoida. Päivittäin saan polvistua ja kätkeytyä Jeesuksen Kristuksen Ristin sovitustyön, hänen verensä alle, tunnustaa syntini ja lähteä siitä puhtaana. Tämä on kilvoitusta. Hitaasti, hyvin hitaasti olen saanut kasvaa, huomata muuttuneeni. Sydämeni toimii yhä toisin kuin toisten, mutta tekoni heijastavat hitusen enemmän laupeutta toisia kohtaan. Matt. 12:7 Mutta jos tietäisitte, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria', niin te ette tuomitsisi syyttömiä. Matt. 9:13 Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria'. Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."

   Poista
  2. PS. En siis usko, että miedän tulisi uhrata itsemme, oman ihmisyytemme, saadaksemme ihmisten hyväksynnän. Uskon, että meidän tulee ottaa ristimme ja senkin uhalla, ettei meitä hyväksytä, meidän tulee elää elämämme niillä ominaisuuksilla, kuin millä Luoja meidät varusti. On mielestäni Jumalan pilkkaa olla hyväksymättä hänen luomistyötään ja vaatia, että homoseksuaalien on elettävä elämänsä valheessa.

   Poista
 25. Hei Patrick ja muut.
  Haluaisin jakaa tarinani. Mielestäni se on sisällöltään aika samanlainen Patrickin tarinan kanssa- sydämessäni kannoin Raamatussa kiellettyä rakkaussuhdetta, johon en voinut mitään. Tuntui, että se on niin syvällä sisimmässäni, että sen kuollettaessani kuolisin itsekin sisäisesti ja muuttuisin vain koneeksi.
  Mutta nyt itse tarinaan.
  Minä, naimisissa oleva koululaisten äiti rakastuin ihan mielettömästi naimisissä olevaan mieheen. En ole ikinä aikaisemmin sillä lailla pohjiani myöten rakastunut. En edes tiennyt kykeneväni sellaiseen rakkauteen. Ajattelin häntä joka hetki. Eka tapamisestamme on nyt jo toista vuotta. Oma avioliitto tuntui ihan tylsältä. En ole ikinä tuntenut näin omaa miestä kohtaan. Löytämäni ihminen tuntuu aarteelta, ainoalta maailmassa, joka täsmää noin tarkasti minun itseni kanssa. Olen yrittnyt taistella asiaa vastaan ja rukoillut, mutta silti tunnen vain suurta halua olla hänen kanssaan. Jo pelkkä hänen läheisyytensä sytyttää minut elämään aivan erityisellä tavalla. Ikään kuin kaikki aistit menisivät vasta silloin oikeasti päälle.
  Osatteko antaa mitään neuvoja? Pitäisikö minun olla oma itseni vai kuollaako itselleni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile totuutta! Jos et voi lopettaa, tule valoon, kerro totuus ja vastaa seurauksista. Hinta on kova ja siitä maksaa moni. Ei ole oikien päättää toisen puolesta. Elät valheessa ja päätät että aviopuolisonsikin ja koko perheesi on elettävä valheessa. He eivät ehkä haluaa elää valheessa, vaan totuudessa, mutta sinä päätät nyt heidän puolestaan.

   Poista
  2. Hei Katariina, Jeesus on tie,totuus ja elämä.Kun olet tahtonut jättää elämäsi Hänen käsiinsä Hän on sun Paimen,kapea tie,Hän itse.Toisella puolella sitä tietä on lakihenkinen omien tunteiden kieltäminen,alas painaminen,sielun tarpeiden unohtaminen.Toisella puolella on rajattomuus,vapaasti tunteiden ja tarpeiden mukaan eläminen.Jeesuksessa,tällä tiellä on vapaus ja rajat juuri täydellisesti suunniteltu,kaikki huomioon ottaen.Vuodata sydämesi Paimenelle.Rukoile,tanssi,puhu,kirjoita,maalaa.Kaikki pohjaan asti Hänelle.Hän ymmärtää ja tuntee sinut,sun tarpeet täysin joka alueella.Ja Hänellä on myös täydellinen suunnitelma koko Sun elämälle,jossa Hän on tään kaiken ottanut huomioon.Luota vain Häneen,odota Häntä.Hän pystyy näyttämään juuri oikeat askeleet,silloin kun olet uskaltanut laittaa kaiken Hänen varaansa.Se on uskossa tehtävä tietoinen valinta päättää antaa koko tahto,koko elämä Hänen käsiinsä.Silloin annat Hänelle oikeuden johdattaa ja olla vastata siitä että Hänen ennalleen asettava lunastuksensa saa tulla Hänen ajallaan ja tavallaan kokonaan esiin koko sun elämässä.Ja se miltä se näyttää on parasta,koet sen myös itse silloin joka tasolla kun se alkaa tulla esiin,koska Hän tuntee Sinut ja Sun elämän kokonaisuutena. Silloin myös näet ja koet Hänen rakkautensa uudella ehyellä tavalla.Katso Häneen,Hänen kauttaan tulee kaikki,ei sun puolison,ei tään ihastuksen kohteen eikä kenenkään ihmisen kautta.Paimen itse huolehtii sun tarpeista,tuo ihmisiä eri rooleissa sun elämään, joiden kautta sielun tarpeet saa vastavuoroista tyydytystä eri tasoilla.Olet Isän rakastama tytär.Kristuksen lunastavalla ja ennalleen asettavalla rakkaudella.

   Poista
 26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven: Seuraamalla somessa hengellisiä keskusteluja ja arvioita sekä arviointeja hengellisten työntekijöiden ja tavallisten tallaajien vaelluksesta kohtaa usein kyseisen väittämän. Palataksemme kuitenkin Raamatun kontekstiin huomaamme tapauksessa jokseenkin erilaisia piirteitä kuin nykyisissä keskusteluissa. Fariseukset ja uskonnollinen papisto olivat Jeesuksen kanssa jatkuvassa uskonnollisessa väittelyssä, he eivät uskoneet Häneen heidän Messiaanaan vaan kaikenaikaa etsivät syitä voidakseen todistaa Hänet vääräksi profeetaksi saadakseen kivittää hänet Mooseksen lain mukaisesti, siitäkin huolimatta, että Rooman laki ei sallinut tällaista tuomiovaltaa juutalaisille.
  Aviorikoksesta tavattu nainen tuotiin Jeesuksen eteen, esitettiin syytös ja vaadittiin vastaus. Mitäs sinä tähän sanot. Koska Jeesus tuntee kaikki ihmiset, Hän myös asetti heidän eteensä kysymyksen, kenelle tuomiovalta todellisuudessa kuuluu. Yksinkertaistettuna, se ei kuulu niille jotka ovat samankaltaisia lain rikkomisen kanssa. Jeesus opetti toistamiseen, että vain lain täyttäjä on vanhurskas ja voi tuomita.
  Syytösten sadellessa Jeesus kirjoitti tomuun ja sanoi usein siteeratun sanan; "Joka teistä on synnitön, se heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä", kumartui maahan ja kirjoitti jälleen. Yksi toisensa jälkeen kääntyi ja lähti pois, kunnes Jeesus oli yksin langenneen naisen kanssa. Mooseksen lain mukaan hänen olisi pitänyt tuomita nainen kuolemaan jos lain mukainen määrä todistajia olisi ollut todistamassa.
  Mitä Hän sitten maahan kirjoitti, sen vahvistaa Raamattu: Jer 17: 13 Israelin toivo, sinä Herra! Kaikki, jotka sinut hylkäävät, joutuvat häpeään. "Jotka minusta luopuvat, ne kirjoitetaan tomuun. Sillä he ovat hyljänneet elävän veden lähteen, Herran.
  Hän siis kirjoitti näiden miesten nimiä maahan ja jokainen totesi, että hän kuului siihen joukkoon, joten oli kaksi mahdollisuutta, pyytää anteeksi ja tunnustaa, että Jeesus on se luvattuMessias Vapahtaja tai poistua paikalta.
  Raamattu opettaa myös erään tärkeän asian. Jumalan Seurakunnassa ei ole seurakunnan jäsenillä lainkaan tuomiovaltaa vaan se kuuluu Jumalan erikseen asettamille vanhimmille, jotka siis ovat tuomarivirassa tehtävässään. Ainoastaan heidän tuomionsa on pätevä ja se hyväksytään myös Taivaassa. Tämä vanhimman asemavaltuutus toimitetaan seurakunnan keskellä kättenpäällepanemisen kautta. Se on myös pätevä oikeustoimi. Täten Jumala on siirtänyt Seurakunnalle tärkeän tuomiovaltansa maanpäällä vanhimmille joten älkäämme syyllistykö tuomitsemaan Jumalan Seurakuntaa. Katsokoon jokainen itse omaa vaellustaan.

  VastaaPoista
 29. Kaikkein viisainta olisi, että lopettaisit nämä kirjoittelut, joilla haet vain myötätuntoa. Menisit hiljaisuuteen ja rukoilisit Jumalalta oikeaa mielenlaatua. Ilmeistä on, että todellista parannusta et ole edes tehnyt. Ei synnin tunnustaminen ole vielä parannuksen tekemistä. Se vain oli vain pakko tunnustaa, kun se tuli ilmi! Myös sinun sielusi on arvokas, rukoillaan että saat armon eikä vihollinen saa sinusta lopulta saalista.

  VastaaPoista
 30. Tänään Helsingin Saalemin paimen puhui suoraan Patric Tiaiselle hyvin armon ja rakkaudellisen viestin. Tulee näkyviin tuolla kokous 7.5.2017 http://www.uskotv.fi/yhteisot/helsinki/

  Jota ensin ihmettelin , kun olin juuri saanut viestin:"Jos katot tiaisen postausta niin sanooko se että mitä on tehnyt väärin ja että katuu lankeemustaan, on oikeestaan aika ovela postaus kun ainoa synti mihin mainitsee sortuneensa on epärehellisyys. On siinä aviorikos."

  Ja itse olin jo aikaisemmin todennut tämän, mutta sitten ajattelin että , jos Patric olisi minun poikani, niin olisin iloinen kun joku puhuisi hyviä sanoja, koska niin kauan kun on mahdollisuus tehdä parannus, on ihmisen hyvä tietää että Jumala antaa anteeksi, ja rakastaa ihmistä vaikka olisi 100 kertaa tehnyt huorin, siis jos kääntyy Jumalan puoleen katuen ja parannusta tehden.
  Kaikki tämä ei muuta sitä tosiasiaa että homosesuaalisuus on synti, koska Jumala sanoo että näin se Hänen silmissään on, jos joku muuta opettaa niin hän ohjaa ihmisiä helvettiin.

  Synnistä tulee hedelmää, vaikka saakin anteeksi, niin ihmisten luottamus on vaikea saavuttaa, ja samoin vaimolla on täysi oikeus erota aviorikoksen tähden., eikä hän tee siinä yhtään väärin.
  Mutta kuten mainitsi, jos Patric olisit poikani , niin toivoisin että ihmiset puhuisivat Jumalan rakkaudesta sinulle, kyllähän sinä tiedät mitä Raamattu sanoo synnistä ja sen seurauksista.
  Miljoonia ja triljoonia vuosia ei kannata riskeeraa minkään takia, älä anna minkään eksyttää itseäsi panokset ovat liian suuret. ( Katso se Mika Yrjölän viesti sinulle.)

  VastaaPoista
 31. Lisäys:

  Lainasin Kenneth E Haginin sanoja: "On murheellista, että tämä nainen jätti miehensä toisen miehen takia. Mutta huoruus ei ole anteeksiantamaton synti.
  Jos hän olisi kääntynyt Minun puoleeni parannuksessa, olisin antanut hänelle anteeksi,
  vaikka hänellä olisi ollut sata miestä olisipa hän tehnyt mitä tahansa, olisin antanut hänelle anteeksi, jos hän olisi sitä pyytänyt." Näin Herra Jeesus sanoi hänelle ilmestyksessä, tuolla koko ilmestys: http://www.armo.info/pilkka.htm

  VastaaPoista
 32. Kuten Patrick kirjoitti lukuisista yhteydenotoista - meidän seurakuntamme OVAT JO sateenkaariseurakuntia - me vain emme halua nähdä sitä ja pakotamme ihmiset elämään pimeydessä tekopyhyytemme tähden. Ei kukaan voi "parantua" pimeydessä ja salailussa ja paranemisen pakko on hirveimpiä taakkoja karismaattisissa seurakunnissa - tiedän lukemattomia pitkäaikaissairaita, jotka ovat jääneet seurakunnista pois, koska eivät kestä sitä häpeää, että eivät parane vaikka mitä demoneja ajellaan ulos ja ylös ja alas! Voisiko meillä olla seurakuntia, joissa voi olla oma itsensä sairauksineen, taipumuksineen, riippuvuuksineen ja luonnevikoineen ja etsiä yhdessä toisten armahdettujen syntisten kanssa tietä totuuteen ja vapauteen? Totuudesta tinkimättä, armosta säästelemättä? Aina puhutaan totuudesta, valoon tuomisesta ja tunnustamisesta - sallitaanko meidän seurakunnissa rakkaudellisesti todella se, että joku tuo esiin vikansa? John Burken kirja "Täydelliset älkööt vaivautuko" kuvaa sellaista seurakuntaa. Toivoisin , että sellainen löytyisi Suomestakin, mutta ensin täytyy fariseusten lakata vihaamasta tuhlaajapoikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on helppo yhtyä!

   Poista
  2. Niin liian paljon on hengellisä puoskareita, vapaissa suunnissa,lyötyä lyödään, tuomitaan, vaikka paitäisi sitoa,hoitaa,armahtaa ja antaa anteeksi.

   Poista
 33. Miksi sä et tätä ennen ollut rehellinen, vaan esitit vahvempaa kuin olit?

  VastaaPoista
 34. Katariina, kehotan sua rukoilemaan ja ettimään johatusta Sanasta. Kehotan myös keskustelemaan miehes kanssa avioliitostanne ja kertoo täst ihastuksest. Ja menisitte vaik avioliittoleirille. Tää ihastuminen kertoo ettei tarp.tyydyty liitossanne, siksi haet hyväksyntää ja euforiaa ihastuksesta.
  Marketta

  VastaaPoista
 35. En voi muuta kuin ihmetellä, miten niin monella näyttää olevan valmiit reseptit, miten Patrickin pitää menetellä. HÄVETKÄÄ! Hän ei ole teiltä kysynyt neuvoa, hän ei ole myöskään pyytänyt myötätuntoa. Tästä blogista tulee varmaan aito ja rehellinen kuvaus Patrickin matkasta todelliseen eheytymiseen, siihen, että hän hyväksyy itsensä sellaisena kuin hän on.
  Olen itse helluntaiseurakunnassa kasvanut homo. Koko elämäni painiskelin asian kanssa ja ihmettelin, mitä pahaa olin tehnyt kun Jumala minut tällaiseksi teki eikä muuta asioita, vaikka kuinka rukoilen ja jopa paastoan. En selosta tässä koko matkaani, vaan sanon ainoastaan, että olen niin kiitollinen siitä, että olen lopulta ymmärtänyt, että olen luotu tällaiseksi, koska Jumala näin tahtoi. Voisin puolustella tässä näkökantaani vaikka millä, mutta tämä on väärä forum siihen. En ole enää hellari. Olen uskovainen, mutta en uskonnollinen. Ja se riittää. Jos haluat tuomita minut, niin helvetissä sitten tapaamme, juodaan vaikka kahvit.
  Pointtini tässä on, että antakaa pojalle ohjeita JOS HÄN NIITÄ PYYTÄÄ. Muussa tapauksessa, jos teillä ei ole mitään rohkaistavaa sanottavaa, niin pitäkää se suuvärkki kiinni. Tuomioita Patrick on varmasti kuullut jo ne 15 vuotta ja toivottavasti ymmärtää panna ne samaan laatikkoon kissanpaskan kanssa.
  Patrick! Tsemppaa meneen, se muuttuu paremmaksi ja vielä tosi hyväksi. Mä lupaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan sinäkin pidät ne housut jalassa...

   Poista
  2. Ei Jumala ole ketään luonut homoksi. Eikä homoseksuaalisuus ole Jumalan tahto.

   Homoseksuaalisuus on kadottava synti. Tee parannus siitä ja muista synneistäsi ja ota uskossa vastaan Jeesus elämäsi Herraksi ja Vapahtajaksi, niin sinusta tulee Jumalan lapsi ja saat ikuisen elämän.

   http://www.kotipetripaavola.com/Homoseksuaalisuus_Raamatun_valossa.html

   Poista
 36. Patrick, miksi haluat pysyä julkisuudessa? Älä keskity nyt meihin ihmisiin, vaan yksin Jumalan ja sinun väliseen suhteeseen. Se olisi sinulle parasta ja sitä Jumalakin haluaa. Kirjoita vaikka yksityisenä blogia itsesi vuoksi ja julkaise myöhemmin jos siltä tuntuu. Älä selittele ja kerää sääliä ihmisiltä sillä se ei korjaa sinun ja Jumala välisiä säröjä. Rukoilen edelleen puolestasi.

  VastaaPoista
 37. Patrick olet keskellä isoa kriisiä. Älä revi itseäsi julkisuudessa vaan käsittele asia rauhassa Jumalan, ystävien ja terapeutin kanssa. Kun asia on seesteinen itsellesi voit päättää tuotko sen julkiseen keskusteluun. Näkökulmasi on silloin varmasti erilainen. Nyt julkisuus ei edistä prosessiasi etkä läheistesi kriisiä.

  VastaaPoista
 38. olen aivan samaa mieltä 2 edellisen kirjoittajan kanssa.

  VastaaPoista
 39. olen aivan samaa mieltä 2 edellisen kirjoittajan kanssa.

  VastaaPoista
 40. Minusta vaikuttaa hyvältä ajatukselta mennä termospullon kanssa metsään.

  VastaaPoista
 41. Patrik....kun ilmeisesti tosissasi haluat eheytyä homoseksuaalisuudesta niin usko tämä :
  Aamulla herätessäni oli ajatuksissani sana :

  Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastavat !!!!

  Kun uskovat nyt yhdessä rintamassa rukoilevat eheytymisesi puolesta niin sinä vapaudut !
  Kiitos Jumalalle kun Hän rakastaa sinua ja meitä kaikkia niin paljon että Jeesuksen nimessä ja veressä hän kuulee rukouksemme ja auttaa !

  VastaaPoista
 42. En tiedä, luetko kommentteja, mutta haluan silti omatkin tsemppini julkaista:

  - Kiitos rehellisyydestäsi itseäsi ja "yleisöä" kohtaan. Kunnioitan rohkeuttasi nousta ihmisten eteen vereslihalla ja tietäen, mitä saat kuulla. Toivon, että saat kauheiden asioiden kuulemisen lisäksi kokea myös mihinkään suuntaan painostamatonta rakkautta... <3

  - Aikaisemmin "jotenkin epäillyttävänä" pitämäni kuva sinusta muuttui juuri ymmärrykseksi ja välittämiseksi.

  - Asiat eivät nyt ole menneet ihan "oppikirjan mukaan", mutta selvitä ne samalla rehellisyydellä, kuin millä tämän aloituksen olet nyt tehnyt. Sirpaleista kootut saviruukut ovat muuten voimallisimpia esimerkkejä meille hauraille.

  - Homous on harmitonta, sen tuomitseminen ei. Kumpiko on historian aikana vahingoittanut ihmisiä enemmän? Seison tämän näkemykseni takana ihan uskovaisenakin, ja heteronakin vielä, jos sillä jonkun mielestä on merkitystä.

  Ja vielä: paljon voimia sinulle elämäsi palasten uudelleen järjestelyyn. Luulen, että sinusta tulee vielä aikamoinen saviruukku. :)

  VastaaPoista
 43. Hämmentävää, kuinka uskovina itseään pitävät asettuvat puolustamaan syntiä, kun paljastuu, että heidän idolinsa on elänyt synnissä. Synnistä tuleekin sairaus tai se johtuukin perintötekijöistä. Minulle ajatus siitä, että Jeesus tuomitsisi kadotukseen ja hylkäisi ihmisen sairauden tai perintötekijöiden tähden, on aivan kestämätön. En tunnusta sellaista jeesusta.
  Syntinen ei muutu Jumalan edessä synnittömäksi muuta kuin Jeesuksen veren puhdistamana. Selittelemällä ei voi pettää kuin itseään ja niitä, jotka selityksiä kuuntelevat.Totuutta vääristelemällä kadottaa armon.
  On vain yksi keino vapautua synnistä. Mennä Jeesuksen eteen, tunnustaa syntinsä, halu hyljätä ne. Silloin astuu mukaan totuus ja armo. Ne tekevät vapaaksi! Jeesus on edelleen täynnä armoa ja totuutta! Mistä minä sen tiedän? Jumalan sanasta ja omasta kokemuksesta! Olen saanut paljon anteeksi.

  VastaaPoista
 44. Patrik....Sinun pitää tehdä parannus tietoisesta synnistäsi....vain näin Herra kuulee uskovien rukoukset kun he rukoilevat puolestasi!!!
  Jeesus kysyy sinulta : Mitä sinä haluat että minä sinulle tekisin.?....vain sinä voit siihen vastata....

  VastaaPoista
 45. Moikka Patrick! mitä tarkoitat tällä seurakuntakulttuurin muuttamisella? Ja, sillä että se kulttuuri mitä olet tähän asti luonut ei ole ollut kaikilta osin hyvä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko niin, että seurakunta opettaa synniksi esim. juoppouden ja homouden, mutta todellisuudessa ei haluta kuulla "koen halua miehiä kohtaan" vaikka "edelleen tekee mieli juoda" hyväksytään?

   Selvyyden vuoksi: Olen ateisti. Patrickille parasta olisi ymmärtää, ettei mitään jumalia ole. Realistina en ole, että sellaista äkkikäännöstä ei tapahdu. Ehkä ajan kanssa, ehkä. Ainakin tämä rehellisyys on matkaa siihen suuntaan.

   Poista
  2. Voihan sen noinkin sanoa. Jumala on, jokaisen jumalaan uskovan ihmisen kuvitelmana.

   En oleta, että tulet tätä koskaan myöntämään. Sen sijaan Patrickin osalta en ole aivan varma.

   Poista
 46. http://www.independent.co.uk/news/people/news/vicky-beeching-star-of-the-christian-rock-scene-im-gay-god-loves-me-just-the-way-i-am-9667566.html

  VastaaPoista
 47. Hei Patrick!
  Kaukaa seurasin toimintaasi välillä ihaillan ja välillä huolestuen. Sydämessäsi palvelet Herraa. Sen huomaa. Vauhti oli kuitenkin kova. Aina en ymmärtänyt puheitasi kun innostunut persoonasi otti vallan. Tuntui että ihmiset tulivat katsomaan Patrick Tiaista joka puhui Jeesuksesta, ei kuulemaan Jeesuksesta josta puhuu Patrick Tiainen. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja kasvua matkallasi. Joskus Herra pysäyttää meidät karulla tavalla kun olemne kaatumassa omaan mahdottomuuteemme. Se sattuu ja tekee kipeää, mutta välillä niin on käytävä, koska emme osaa itse pysähtyä. Olen itse käynyt tämän kivun ja tunnistan tästä Herran kätten työn. Sinun kohdallasi asian tekee haastavammaksi julkisuus. Rukoilen ympärillesi viisaita ihmisiä ja nöyryyttä oppia sekä iloa Herran läsnäolosta. Kasvaminen tekee kipeää mutta Herra on luvannut että tämä kasvu vie yhä lähemmäs Jeesusta tuoden osaksemme hyviä Hengen hedelmiä. Antaessamme itsemme Jumalan työpöydälle tiedämme meitä operoivan käden olevan varma. Hyvää matkaa sinulle! Terveisin toinen välipysäykkiläinen

  VastaaPoista
 48. Parasta määritellä itsensä "Jumalan Lapseksi", se on ainoa identiteetti joka kantaa hedelmän.
  Ristin kantaminen on itsensä hylkäämistä....sen hylkäämistä mitä me ei ensinnäkään koskaan olla oltu..ja sen ottamista miksi Jumala meidät loi. Maailma määrittelee seksuaalisuuden mukaan...mitäs jos uskovat tekis toisin..koska Jumala ei määrittele meitä sen mukaan vaan mieheksi ja naiseksi. Ja niiksi jotka jo ymmärtävät lapseutensa ja luojansa kuvan ja niiksi jotka eivät. Jeesus suoritti synnin ristillä...se on täytetty..joten näkyvä synti on enää identiteetti ongelma. Rakasta lähimäistäsi niin kuin itseäsi..älä tuomitse..muita ja itseäsi. Ei helvetillä pelottelun kautta...vaan Jumalan hyvyyden..se on se joka johtaa parannukseen. Sano vanhoillishellarit mitä hyvänsä :)
  Siunausta Tiaisen perheelle
  Tulkaa täyteen Hänen tahtonsa tuntemista
  kaikessa hengellisessä viisaudessa ja ymmärtämisessä.

  VastaaPoista
 49. Mielestäni olisi hyvä että pastorit välillä uskaltaisivat jyrähtää ja sanoa synnin synniksi....raamatussa puhutaan porttokirkosta (ilmestyskirjasta ) taidamme jo kuulua sellaiseen...liikkeellä on kaiken hyväksyvää
  Liberaalisuvaitsevaisuutta...Seurakuntalaiset nukkuvat pastoreineen ruususen unta....pastoreilla ei ole enään uskallusta neuvoa ja opettaa seurakuntalaisia...
  Ja toisaalta kun he itsekkin ovat ihan hakoteillä .....nyt on tullut jo ilmi monta tapausta ja vielä varmasti tulee oikein iso jysäys....
  Meno monissa seurakunnissa on samanlaista kuin maailman kapakoissa....ei ihme että seurakunnat tyhjenee.....
  Herätkää ihmiset ...rukoilkaa viisautta ja ymmärrystä hengelliselle johtajillemme...taivaan Isä vastaa kyllä ja hänen hyvä tahtonsa tapahtuu tavalla tai toisella...
  Pitäkää itsenne lujina ....vielä tulee aika jolloin erotetaan jyvät akanoista...

  VastaaPoista
 50. Niinkuin sanoin: "ajattelin, että jos Patric olisi minun poikani, niin olisin iloinen kun joku puhuisi hyviä sanoja" - mutta samalla olisin huolissani jos kukaan ei kertoisi totuutta, rakkaudessa, joka sanoo:

  Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät - avionrikkojat- eikä miehimykset, (1 Kirje korinttilaisille 6:9)

  Koska olet lukenut Kenneth E Haginin kirjoja, niin toivon sinun lukevan "Uskon näkyhin" kirjasta sivut 63 - 69 jotka kyllä löytyvät tuolta http://www.armo.info/pilkka.htm

  Jumala on ilmoittanut, että minun pitää puhua iankaikkisuudesta ihmisille, koska tämä lyhyt elämämme ei ole mitään niiden miljoonien triljoonien jne. vuosien rinnalla, mitkä ovat edessämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hagin on eksyttäjä. Ei ole hyvä idea suositella lisää hengellisiä kirjoja jotka saattavat johtaa harhaan, kuten Haginin teokset.

   http://www.kotipetripaavola.com/kennethhagineksytys.html

   Poista
 51. Muistan jatkuvasti Patrick sinua rukouksissani, olen todella syvästi itkenytkin puolestasi, Jeesus Kristus kirkastakoon kaiken Totuutensa Pyhässä Rakkaudessansa, että saisit vihdoinkin todellisen Rauhan ja Vapauden, Herra voi kääntää kaiken tappion suureksi voitoksi, sinulla on nyt valtava mahdollisuus tehdä täysi parannus kaikesta vääryydestä, Hän voi muuttaa kaiken, Hänelle on kaikki mahdollista. Uskon sana liikkeen opit ja voitelut ei ole todellisia Pyhän Hengen ilmenemismuotoja, on suuri Armo, että olet nyt eronnut siitä, anna nyt Jumalan tehdä täyttä totta oikealla Pyhällä Rakkaudellaan elämässäsi. <3
  - A.O -

  VastaaPoista
 52. Tosi inhottavaa ... tää kaikki. Joku tossa ylhäällä valehtelee että synnynnäinen ominaisuus. Todisteita tästä ei ole olemassa! Pettynyt ja järkyttynyt 😨😢

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei todellakaan ole synnynnäinen ominaisuus. No toki niille jotka ei usko Jumalaan. Mutta Jumala joka kyseistä syntiä ei hyväksy, kuinka Hän loisi sellaiseksi? Ei ole luonut ketään.

   Poista
 53. Kaiken tämän keskellä ja keskustelua seuranneena näyttäis siltä, että meillä suomalaislla on tosi pieni Jumala, ja Jeesus jonka työ ristilla oli filosofista, synnin hoiti mutta anteeksiannon hoitaa ihminen, ajallaan, kunhan on tarpeeks kaduttu, mielestämme. Oman työni kautta näen monenlaista paskaa päivittäin, päihteitä, väkivaltaa, ikäviä ihmiskohtaloita. Ihan liikkumassa tavallisten ihmisten keskellä, jotku ei näitä ihmisiä edes pidä ihmisinä. Ja toivonut että uskovat tulis tekemään ihmisiksi nämä henkilöt, tuomaan Isän mielipiteen hänestä, rakastamaan ei kertomaan miten syntinen hän on,mutta ei ei näy. Ja nyt ymmärrän miksi. Rakkaudeton kun julistaa totuutta..tuho on valtaisa.

  VastaaPoista
 54. Rakkaudesta totuuteen Patrickille: http://www.kotipetripaavola.com/patrickintapaus.html

  VastaaPoista
 55. Keskustelua sekä blogin että facebookin puolella seuranneena haluisin nostaa esiin muutaman seikan... Meidän ennen kaikkea tulisi rakastaa lähimmäistämme. Entäpä opetus Matteuksen evankeliumista (25:35-46)?

  En tarkoita tällä nyt sitä, että meidän täytyy hyväksyä tai olla hyväksymättä synti/ syntiset teot. Mutta peräänkuulutan kykyä kuunnella ja kulkea toisen ihmisen vierellä. Onko siis meidän tehtävämme tuomita kärsivä tai lyödä rikkoutunutta yhä pienemmiksi palasiksi, omilla puheillamme ja syytöksillämme?

  Ja niin kuin tuolla aiemmin todettiin, meitä ihmisiä on monenlaisia. Kyllä seurakunnan tulisi olla paikka, missä jokainen voi rauhassa (ilman pelkoa, että tulee tuomituksi tai ulos hylätyksi) kertoa omista kivuista.

  VastaaPoista
 56. Kauheaa lukea näitä kommentteja! Homous ei ole synti! Se, että rakastaa toista ihmistä, ei ole syntiä! Sen sijaan ihmiset, jotka tuomitsevat toisia ihmisiä, ovat saastaisen syntisiä. Rakkaus on Jumalan silmissä oikein, sillä ei ole väliä ketä rakastaa. Rakkaus on puhdasta hyvyyttä. Maailma olisi paljon parempi paikka, jos siellä olisi enemmän rakkautta kuin vihaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .. ei ole ollenkaan minkäälaista Rakkautta langettaa itsensä ja toinen ihminen syntiin, todellinen Rakkaus toimii aina toisen parhaaksi, Jumalan Pyhä Henki ei siunaa syntiä, se on täysi mahdottomuus, Jumala luopuu mielummin luomastaan ihmisestä kuin pyhyydestään ja tämä on todella hyvä asia kaikkien kannalta, jok aei sitä tajua on sokea. On Rakkautta sanoa Totuus.

   Poista
  2. Rakkaus toiseen ihmiseen ei ole syntiä. Kysy vaikka Jeesukselta.

   Poista
  3. Rakkautta on monenlaista, on veljellistä rakkautta, agape-rakkautta ja eros-rakkautta. Eros-rakkaus kuuluu vain miehen ja naisen välille. Agape-rakkaus on epäitsekästä ja rakastaa vaikka kuolemaan asti. Veljelliseen ja agape- rakkauteen ei kuulu erotiikka tai seksi.

   Poista
  4. Ei me voida ihmisinä alkaa väittämään kaikkea ihmisten välisiä tunteita tai haluja vaan rakkaudeksi, oikea Rakkaus odottaa ja kysyy Jumalalta mikä on Hänen tahtonsa, vaikka olisi kuinka rakastunut, niin tulee katsoa aina mikä siinä tilanteessa on Jumalan tahto ja parasta sille ihmiselle, se on suurta Armoa kun Jumala johdattaa juuri sen oikean, mutta kaikki ohi Jumalan suunnitelman meneminen on varastamista, kaikki seksi avioliiton ulkopuolella on varastamista, niinkuin myös seksisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa, se on varastamista eikä yhtään minkäänlaista Rakkautta. Jumala on Rakkaus, Hän on luonut ihmisen ja kaiken, Hän tietää mikä on parasta.. en itsekään ole enää nuori, olen ollut rakastunut ei uskovaan mieheen ja täysin joutunut luopumaan hänestä, en kadu yhtään, olen 45vuotias, en ole menettänyt mitään, vaikka olen ollut yksin, on ollut kaikenlaista rikkinäisyyttä, jota olen rehellisesti kohdannut ja minulle on ollut parasta olla yksin, pääasia että Jumalan tahto tapahtuu kaikessa !

   Poista
  5. Ja tekö olette niin viisaita, että voitte määritellä, mikä on oikeaa rakkautta ja mikä väärää? Ja osaatte vielä lokeroida toisten ihmisten tunteet kuin pillerit dosettiin? Jeesus ei ole kanssanne samaa mieltä. Olette ihan kujalla, tai eksyttyneitä vai mikä se termi nyt olikaan, mitä viljelette. Ihmettelen teidän uskisten himokeskeisyyttä. Ihan kuin rakkaus olisi pelkkää himoa. Noh, toisaalta jos katsoo paljonko kakaroita esmes nuo lestadiolaiset tekee, niin taitaa olla, että se uskisten elämä on yhtä kuksimista. Pelkkää himoa. :D

   Poista
  6. itse olet Nipa ilmiselvästi totaalisen eksyksissä ja sielunvihollisen harhauttama.. JUMALA sen kaiken määrittelee, ei me ihmiset, en väitä etteikö voisi olla rakkautta homojen tai lesbojen välillä, mutta se ei ole Jumalan Rakkautta jos aletaan naisina olemaan yhdessä tai miehinä, se on suurta vääryyttä itseään ja sitä toista kohtaan, siinä rikotaan toisiaan vastaan ihan totaalisesti, riistetään mahdollisuus kaikkeen Jumalan antamaan todelliseen Rakkauteen miehen ja naisen välillä ja mitä esim. lestaadiolaisiin tulee, se kaikki sellainen että tehdään lapsia hirveä määrä, on myös täysin älytöntä eikä Jumala ole niin tarkoittanut, kyllä meeille on annettu aivot ja jokainen tilanne on erilainen, ei kaikkien tarvitse lapsia tehdä eikä mennä heti parikymppisenä naimisiin, mitä nyt oon katsonut niin voin sanoa, että useinkaan ei kannattaisi mennä kovinkaan nuorena naimisiin, moni tekee kaiken vain sen takia, että saisi seksiä, se kaikki kostautuu ennemmin tai myöhemmin, aina jos mennään oman pään mukaan, eikä TODELLA kysytä Jumalan tahtoa, niin metsään mennään ja lujaa.

   Poista
 57. Homoseksuaalisuutta koskeva lyhyt kirjoitus suomeksi reformoidun kristityn näkökulmasta löytyy täältä:

  https://m.facebook.com/reformedfinland/

  Siinä suositellaan myös seuraavaa erittäin hyvää haastattelua:

  https://www.whitehorseinn.org/show/same-sex-attraction/

  VastaaPoista
 58. Homoseksuaalisuus vapauttaa, nimittäin karismaattisen apostoliuden kahleista

  VastaaPoista
 59. Hei Patrik, kiitos rehellisyydestäsi. Pystyn samaistumaan kirjoitukseesi, meillä jokaisella on oma ristimme kannettavana.

  Kamppailen joka päivä oman syntisyyteni kanssa ja koen siitä paljon syyllisyyttä ja häpeää. Tiedän kuitenkin sen, ettei Isä minua niin katso. Hän on nähnyt matkani, Hän tietää ja tuntee minut paremmin kuin kukaan muu. Isä näkee koko kuvan, myös ne yksityiskohdat, joita muut eivät näe tai ymmärrä. Tämä pätee yhtälailla myös sinuun. Meillä ihmisillä on usein niin surkea ja vajavainen ymmärrys toisistamme. Joskus riittäisi, että joku vain kuuntelisi ja olisi läsnä. Sellaisia tukipilareita rukoilen sinulle.

  VastaaPoista
 60. Oikeasti, miten ihmiset ovat voineet olla niin tyhmiä että lähtivät seuraamaan jotain keskenkasvuista jannua joka osaa puhua, mutta jolla ei ole hajuakaan siitä mitä on vastuun ottaminen omasta elmästä, perheestä ja seurakunnasta.

  VastaaPoista
 61. olen lukenut viime päivät kirjaa nimeltä täydelliset älköön vaivautuko. siinä on hyvin kerrottu monista kivuista joita ihmiset kokee ja kas kummaa kun ne on ne uskovat jotka tuomitsee ja eivät jaksa rinnalla kulkea. heti pitäsi olla terve homoudesta yms riippuvuudesta. kun olen lukenut tuota kirjaa on omat ajatukseni paljon muuttuneet. me emme voi ihmisiä muuttaa Jumala voi ja häenen aikataulunsa on eri kun meidän. Siunaten sinua Patrick kulje rauhassa ja Herraasi nojaten. toivottavasti on myös aitoja ystäviä jotka seisovat ja tukevat sinua matkallasi kohti huomista.

  VastaaPoista
 62. Patrick. Jumala ei oikeasti arvota rakkautta sen mukaan keneen se sattuu kohdistumaan. Tärkeintä on rakkaus, että on ihminen, jota rakastat ja joka rakastaa sinua. Huolimatta siitä, mitä sukupuolielimiä kenenkin haarovälissä killuu. Uskovaisille tuntuu nuo sukupuolielimet määrittävän elämässä kaiken. Kikkelit ja pimpit on uskovaisille tärkeämpää kuin ihmiset ja yksilöt. Tärkeintä on rakastaa, ei valita rakkautta sen mukaan onko sillä pippeli tai pimppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. .. sun juttus Nipa on niin alaarvoisia, että en tiedä miksi edes vaivaudun vastaamaan mitään, mutta nainen ja mies on siis aika paljon muutakin kuin vain alaosat, meillä on tärkeintä henkinen puoli, KUKAAN IHMINEN EI KOSKAAN VOI SAAVUTTAA mitään todellista RAKKUTTA samaa sukupuolta olevan ihmisen kanssa, se ei ikinä tule olemaan Jumalan tahto, että miehet keskenään on yhdessä tai naiset, vaikka kuinka siltä tuntuisi, en enää vastaa sinulle vaikka kirjoittaisit mitä, jokainen saa ihan rauhassa eksyä mihin metsään tahansa, ei Jumalan kiitos ole minun ongelmani..


   Poista
 63. "Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle...ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme; Äläkä saata meitä kiusaukseen; vaan päästä meidät pahasta, sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Amen. Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi; mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne." -Jeesus, Matt 3:2, 6:12-15

  Antakoon Jumala meille kaikille voimaa tunnustaa syntimme ja rohkeutta astua parannuksen tielle. Jeesus tulee pian.

  VastaaPoista
 64. Hej Patrick,

  jag har läst om Dig i bl.a. Kyrkpressen och vill säga att jag önskar Dig styrka samt allt gott. Jag vill också säga att jag tycker det är fint att Du vågar berätta om Din sexualitet, att Du duger som Du är och att Du inte behöver eller kan förändra Din sexuella läggning. Jag har själv brottats med liknande frågor som Du och berättade om detta i Tv-programmet "Himlaliv" år 2010. Ta en titt på programmet om Du vill http://arenan.yle.fi/1-2915005

  Du duger som Du är!

  Varma hälsningar från Simon Häger

  VastaaPoista
 65. Patrick,
  Tee parannus synneistä. Tee täyttä totta! Älä anna periksi perkeleelle. Se valehtelee että Jumala hyväksyisi homoseksuaalisuuden synnin. Jumala ei koskaan toimi Pyhää Sanaansa vastaan. Jumalan seurakunta ei voi maanpäällä toimia niin että siellä hyväksyttäisiin synti; ei Jumala hyväksy sitä taivaaseenkaan. Ajattele aviovaimoasi. Jeesus on valmis ottamaan sinut vastaan;Hänen verensä vuodatettiin Golgatalla syntien anteeksi saamista varten; muttei se ole automaattista vaan se edellyttää nöyrtymistä ja tunnustamista Kaikkivaltiaan kasvojen edessä. Toivottavasti Patrick luet tämän; Seuraava sananpaikka on sinulle:
  Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen. Vai luuletteko, että Raamattu turhaan sanoo: "Kateuteen asti hän halajaa henkeä, jonka hän on pannut meihin asumaan"? Mutta hän antaa sitä suuremman armon. Sentähden sanotaan: "Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon". Olkaa siis Jumalalle alamaiset; mutta vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja tehkää sydämenne puhtaiksi, te kaksimieliset. Tuntekaa kurjuutenne ja murehtikaa ja itkekää; naurunne muuttukoon murheeksi ja ilonne suruksi.
  Jaakobin kirje 4:4‭-‬9

  VastaaPoista
 66. Ei syntiä voi puolustella,Jumalan sana ilmoittaa meille hänen tahtonsa,ihminen voi olla mitä mieltä tahansa,mutta jos haluamme pysyä oikealla tiellä niin olemme sanan tekijöitä myös. Jesaja 29:15 Voi niitä jotka syvälle kätkevät hankkeensa Herralta,joiden teot tapahtuvat pimeässä ja jotka sanovat.Kuka meitä näkee,kuka meistä tietää.

  VastaaPoista
 67. Opetuslapset sanoivat hänelle: "Jos miehen on näin laita vaimoonsa nähden, niin ei ole hyvä naida". Mutta hän sanoi heille: "Ei tämä sana kaikkiin sovellu, vaan ainoastaan niihin, joille se on suotu. Sillä on niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka, ovat avioon kelpaamattomia, ja on niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi, ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi. Joka voi sen itseensä sovittaa, se sovittakoon." Matt. 19: 10. - 12.

  Ei kai sille ihminen mitään voi, jos kokee olevan sielussaan se mikä on. Jumalan sana opettaa että seksuaalisuus, siis sukupuolinen kanssakäyminen on luvallista vain avioliitossa ja miehen ja naisen välillä. Emme me heterotkaan saa harjoittaa seksiä ja elää haureudessa avioliiton ulkopuolella.
  Jumalan sana ei näe mitään porsaanreikää homo- ja lesbosuhteille.
  Patrick, olet nuori ihminen. Joskus olet kertonut olleesi koulukiusattu. Älä ainakaan jätä uskoa ja Jumalaa ja Jeesuksen rakkautta. Sinun tiesi julistajana lienee nyt loppuun kuljettu. Jumalalla on sinulle toinen työ ja tehtävä.
  Siunausta elämääsi.

  VastaaPoista
 68. Kunnioitan rohkeuttasi ja rehellisyyttäsi. Olen pahoillani ihmisten loukkaavista ja ajattelemattomista puheista. Kukaan parjauksia lausuvista ei olisi itse valmis astumaan tilallesi.
  Kokemasi kosketti minua vahvasti, sillä kävin itse lävitse samankaltaisen tapahtumaketjun yli 30 vuotta sitten. Mittakaava oli toki kohdallani paljon pienempi, samoin julkisuus, mutta toisaalta ihmisten asenteet olivat tuohon aikaan vähintään yhtä kovat kuin nyt.
  Tuntui pitkään sille kuin olisi pudonnut pää edellä asfalttiin. Eniten satutti omanarvontunnon nollaantuminen ja ympäristön harjoittama henkinen painostus. Parhaita asiantuntijoita olivat tuolloinkin olevinaan ne, jotka eivät tienneet homoudesta yhtään mitään. Katsoin parhaaksi erota seurakunnasta ennen kuin erotetaan.
  Yksi asia muuttui kuitenkin, ja toivottavasti lopullisesti: minusta ei enää koskaan tule täydellistä kristittyä. Siksi kiitän Jumalaa homoudestani omassa hiljaisuudessani, täysin piittaamatta siitä., mitä ihmiset rukouksestani ajattelevat. En halua enää olla virheetön uskovainen myöskään siksi, että Jeesus oli aikanaan heidän kanssaan eri mieltä miltei kaikesta.
  Elämäni ei mennyt todellisen identiteettini paljastuttua sittenkään hukkaan, vaikka alussa vahvasti näyttikin sille. Vuosien aikana on tapahtunut valtavasti asioita, joista saan olla hyvin kiitollinen. Uudet lähimmäisetkin löytyivät helposti toisten kolhuja saaneiden joukosta. Satu ”keisarin uusista vaatteista” päättyi kohdallani, kun vihdoinkin sain tutustua itselleen rehellisiin ihmisiin. Heidän auttamisensa samaistutti minut uudelleen Kristuksen elämäntyöhön.
  Joku tehtävä on meillä homoillakin oltava Jumalan suunnitelmassa. Jollei mikään muu niin ainakin se, että ihmisten on meistä puhuessaan hyvin vaikea peitellä omaa tekopyhyyttään.
  Uskon, että minullakin -homolla - on sekä Luoja että lunastus. Muuta teologiaa ei minulla sitten enää olekaan. Muu saa puolestani vapaasti mennä, mutta näitä kahta en anna pois, vaikka jotkut sitä vieläkin yrittävät.
  Tarinasi myötä palaan takaisin 80-luvulle ja luulen tunteneeni silloin jotain samaa kuin sinä nyt. Tunne ei ole kuitenkaan enää paha vaan se on ihme kyllä vaihtunut kiitollisuudeksi. Pelastuin silloin vaipumasta synkkyyteen ja sinä olet pelastunut ainakin jo kahdesti kuka ties mistä. Joku ehkä kuitenkin pitää huolta meistä, homoistakin. Usko tai älä, mutta olisin ylpeä isä, jos sinä olisit poikani.

  VastaaPoista
 69. Jumala ei kutsumustaan eikä antamiaan armolahjojaan kadu.

  Siunausta, varjelusta ja johdatusta sinulle ja kaikille läheisillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ei Jumala armolahjojansa ja kutsumistansa kadu (Room. 11:29), mutta tuossa kohdassa Paavali kirjoittaa Israelista, ei langenneesta seurakunnan paimenesta.

   Useammassa kirjoituksessa ylempänä sekoittuvat keskenään rakkaus ja himo. Niin kuin ihmisen yksilöllisyys jäljittelee persoonallisuutta niin himokin jäljittelee rakkautta. Jumalan sana erottaa ne kyllä toisistaan kuten se erottaa myös sielun ja hengen (Hebr. 4:12).

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Minullekos tuon "se-hän" opetuksen tarjoilit? Jos minulle, niin vastaan, että käytin aivan kielioppimme mukaisesti Jumalan sanasta ts. Raamatusta pronominia se. Kysymys on kirjoitetusta sanasta (rheema), ei personoituneesta Sanasta (Logos).

   Eikä tuo loppukaan "opetuksestasi" pidä paikkaansa siinä mielessä, että odotamme vielä lapseksi ottamista, ruumiimme lunastusta (Room. 8:23, Fil. 3:21). Me emme siis näe vielä kaikkea Hänen jalkansa alle alistettuna (Hebr. 2:8).

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 70. Sinusta on vain hyvää palautetta. Kiitos tästä blogiavauksesta.

  1 Kor. 10:13

  VastaaPoista
 71. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmistä ei pelasta Raamattu eikä usko Raamattuun. Ihmisen pelastaa Jeesus Kristus. Kirjain kuolettaa, olipa kysymyksessä sitten Vanhan testamentin ja/tai Uuden testamentin kirjain.

   Jumalan mielisuosio ei kohdistu ihmisen rukoilemiseen, hartauden harjoittamiseen, kuuliaisuuteen, raamatullisuuteen, totuudellisuuteen, Jumalalle antautumiseen tai hyvän tekemiseen, vaan Jeesukseen Kristukseen. ”Raamatun Sanaa noudattamalla” ei Jumalan mielisuosio tarvitse pysyttää.

   ”Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksi saaminen, ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa. Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa. Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen. Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa.”

   Kyse on ainoastaan ja vain Jeesuksesta Kristuksesta, ei Raamatusta tai yhdenkään ihmisen kuuliaisuudesta Raamattua kohtaan

   Poista
 72. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Evankeliumi, joka on annettu USKOVILLE pelastukseksi, julistaa, että harteiltamme on otettu pois kaikkinainen vastuu suorittaa Jumalalle yhtikäs mitään. Uskova on siirretty suorittamisen periaatteen piiristä armon periaatteen piiriin ja todellisuuteen. Ja koska armo on todella armoa (olemme saaneet armoa armon PÄÄLLE), uskovan ei tarvitse todistaa eikä osoittaa millään tavoin sitäkään, että hän on päässyt armon todellisuuteen sisälle. Moni kun kuvittelee, että ”nyt kun minä olen armon alla, niin täytyyhän tämän toki jossakin näkyä”. Sellainen ajatus on sielujemme vihollisesta, koska se ujuttaa kierolla tavalla tekojen periaatteen armon piiriin. Kyseinen ajatus kun ei sano suoraan: ”Sinun TULEE tehdä tätä ja tuota…” vaan luikertelee käärmeen lailla armon todellisuuteen ja sanoo kuin kiusaaja Jeesukselle: ”Jos olet Jumalan poika/tytär, niin tokihan sinun elämässäsi näkyy tätä ja tuota…” Kiusaajahan vaati erämaassa Jeesukselta näyttöjä siitä, että tämä oli Jumalan poika, mutta Jeesus ei esittänyt kiusaajalle ainuttakaan tekoa. Hänen asemansa perustui tosiasiaan: ”Sinä olet minun rakas Poikani…” Saman Jumala on lausunut meille ja koko maailmalle Kristuksen ristillä.

   Poista
 73. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roomalaiskirjeen 5. luku osoittaa, ettei pelastuskysymyksemme liiku lainkaan meidän tekojemme tai tekemättä jättämistemme akselilla, vaan Aadamin lankeemuksen ja tottelemattomuuden ja Jeesuksen vanhurskauden teon ja kuuliaisuuden akselilla. Niinpä on turha nostaa tekoja tai tekemättä jättämisiä tähän yhteyteen lainkaan."Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta. Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut; emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet."

   Poista
 74. Jeesus sanoo: "Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta." Johannes, sama Johannes, joka kirjoitti evankeliumin, kirjoittaa kirjeessään: "Elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille." Ja Paavali kirjoittaa: "Hänestä on teidän olemisemme Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi." Joten kaikki on meidän kohdallamme hyvin!

  Muistakaamme, ettei Jumalan ja meidän välillämme ole etäisyyttä, jota meidän tulisi "kuroa umpeen" Raamatun lukemisella sun muilla hartaudenharjoittamisilla; tuo etäisyys kuroutui täydellisesti umpeen Kristuksen ristillä. Meidät on koko olemukseltamme yhdistetty häneen hänen ristinkuolemassaan ja ylösnousemuksessaan. Nyt hän on meidän minuutemme (Gal. 2:19-20), mielemme (1 Kor. 2:16) ja elämämme (Kol. 3:4).

  Jeesus suostui siihen, että hänet tehtiin synniksi (2 Kor. 5:21), ja "tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan", mikä sisältää sen, että me olemme kuolleet pois (Room. 6:3) synnistä (Room. 6:7-11; Room. 8:2), Laista (Room. 7:4,6; 8:2; Gal. 2:19-20) ja itsestämme (2 Kor. 5:15; Gal. 2:19-20). Lisäksi ristiin on naulittu vanha ihmisemme (Room. 6:6), lihamme (Gal.5:24) ja (moralisoiva hyvän- ja pahantiedon puun) maailma meille ja meidät maailmalle (Gal. 6:14). Ja koska Kristus nousi ylös, ja me Hänen kanssaan, kaikki edellä mainittu on menneisyyttä. Tuo kaikki on täydellisesti totta meistä, meissä ja meinä. Me olemme jo täydellisesti yhtä Jumalan kanssa, sillä "te olette kuolleet, ja teidän elämänne on kätkettynä Kristuksen kanssa Jumalassa."

  Jos me kuvittelemme elävämme todellisuudessa, jossa meidän tarvitsee pohtia omia ja toistemme heikkouksia ja syntejä ja "taipumuksia", me emme lainkaan käsitä siirtyneemme tuollaisesta arviointi-
  ja tuomiojärjestelmästä ristin kautta tuomiottomaan järjestelmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäsköhän palata pojan aivan sinne 15 vuoden päähän ja tulla uskoon oikeesti miten raamattu sen opettaa. Eikä niinkö poika on kertonut et kotka on ilmestynyt hänelle. Jonka johdosta on seurannut kaikki tämä mistä nyt vellotaan puolesta ja vastaan.Jos pelastuksen ois Jeesus tehnyt ois asiat ihan toisin ja seurakunta ois aivan toisen näkönen kuin se nyt on.Oikea pyhän Hengen työ ei tee tällaista jälkeä. Taas toisaalta raamattu sanoo et Jumala sallii niin väkevän eksytyksen et jopa valitukin eksyvät.Elämme lopun aikaa kaikki tämän pitää tapahtua ennen Jeesuksen toista tulemista. Minä ainakin haluan olla valmis ylös ottoa varten ja toivon että kaikki muut haluais. Siksi lukekaamme ja uskokaamme niinkin Jumalan sana ilmoittaa ja toimitaan sen mukaan.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

  4. Armo on armoa juuri sen vuoksi, että se on totta siitä huolimatta ja kaiken sen keskellä ja kaikessa siinä, miltä meistä tuntuu: meidän tunteemme eivät pysty kumoamaan armoa sen enempää kuin ne pystyvät kumoamaan Maan vetovoiman. Me emme koskaan, milloinkaan vetoa tunteisiimme puhuessamme tosiasioista fyysisessä ympäristössämme. Me emme totea aamulla herätessämme: ”Ruotsi on Suomen länsipuolella, koska minusta tuntuu niin voimakkaasti siltä. Jos minusta tuntuisi, että Ruotsi on Suomen itäpuolella, se olisi Suomen itäpuolella.”

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  6. Jos tulkitsemme Gal. 2:19–20:n kreikankielisen tekstin kieliopin oikein, Paavali sanoo: “Se, mitä minä teille sanon, on tosiasia (indikatiivimuoto). Minut on itse asiassa jo ristiinnaulittu Jumalan toimesta Jeesuksen Kristuksen kanssa (mennyt aikamuoto). Jumala ristiinnaulitsi minut, en minä itse; ristiinnaulitsemiseni tapahtui ja päättyi menneisyydessä, kertakaikkisesti, eikä sitä tarvitse toistaa (passiivimuoto).”

   Poista
 75. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme Hänessä ja Häntä jok'ikisenä elämämme hetkenä. Läpikotaisin, kaikkinemme. Meidän ei tarvitse tulla yhtään miksikään, kun me jo olemme osa Häntä itseään.

   Joka tekee Raamatusta "Kristuksessa pysymis-oppaan", tekee Raamatusta epäjumalan, ja epäjumalanpalvelus orjuuttaa aina. Se on kuin lukisi omaa sukuluetteloaan siinä toivossa, ettei menettäisi omaa suvun jäsenyyttään, tai ihmisen anatomiaa siinä toivossa, ettei lakkaisi olemasta ihminen.

   Poista
 76. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 77. Patrick Tiainen kirjoittaa: "Silti oma prosessini on vasta alussa, ja jo tässä vaiheessa huomaan, että jonkin on muututtava. Itse asiassa monien asioiden on muututtava, mutta sen ytimessä on seurakuntakulttuuri. Olen itse ollut luomassa tietynlaista kulttuuria, joka ei kaikilta osin ole ollut kestävää ja hyvää."

  Hei kaikille. Olen Hufvudstadsbladet-lehden pääkirjoitustoimittaja oikealta nimeltäni Jan-Erik Andelin (en saanut sitä tuohon nimimerkkiriville). Paitsi että minulla on pitkä mediakokemus, minulla on myös viiden vuosikymmenen tietoinen kokemus herätyskristillisyydestä sekä omani että työminäni puolesta. Ei siis tarvitse juuri tässä lähteä perusasioista opastaamaan ellei ole ihan pakko.

  Kirjoitin (HBL 15.5) kaatuneista pastoreista ja paimenista pääkirjoituksen tässä:

  http://bit.ly/2pLJWnf

  Siinä laajassa palautteessa joka kirjoitukseen tuli moni yllätyksekseni vihjaisi, ettei pelkästään käynyt näin, että Patrick vei oman laumansa ja seurakuntansa tiettyyn suuntaan, vaan että massa myös vei Patrickin.

  Kun nyt tavoitan teidät todennäköisimmin täältä, kysyn mitä koette että oli teidän vastuunne siitä mitä on tapahtunut. Tai mitä ajattelette Patrickin tässä tilanteessa kunnioitettavasta ajatuksesta yllä – asioiden muuttumisesta?

  VastaaPoista
 78. Patrick Tiainen skriver: "Min egen process är ännu bara i början och redan nu märker jag att någonting måste förändras. I själva verket behöver ganska mycket förändras, men kärnan av det är församlingskulturen. Jag har själv varit med om att skapa en viss sorts kultur som inte till alla delar har varit hållbar och bra.”

  Hej alla. Jag är ledarskribent på Hufvudstadsbladet och mitt riktiga namn (som jag inte fick in där på signaturraden) är Jan-Erik Andelin. Förutom att jag har en lång medieerfarenhet har jag också en fem årtionden lång erfarenhet av väckelsekristendom både som mig själv och via mitt arbete. Så jag behöver kanske inte direkt någon introduktion i basics om Guds rike eller så.

  Jag skrev (HBL 15.5) om snubblade pastorer och ledare så här:

  http://bit.ly/2pLJWnf

  I den omfattande feedbacken på vad jag skrev antydde många till min överraskning att det inte bara har gått så att Patrick förde sin flock och sina församlingar åt ett visst håll, utan att massan också förde Patrick.

  När det mest troliga är att jag får tag på er här, frågar jag hur ni upplever ert eget ansvar för det som har hänt? Eller vad ni tänker om den rätt så beundransvärda tankegång Patrick hade här ovan – om att det finns saker som behöver förändras?

  VastaaPoista
 79. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 80. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Itsensä ja toisten syyllistäminen edellyttää ajatusta, että me elämme todellisuudessa, jossa meillä on perusteet ja lupa syyllistää itseämme ja toisia. Näin ei kuitenkaan ole. Kristus leikkasi meidät ristinkuolemassaan ja ylösnousemuksessaan irti tuomion- ja syyllisyydenalaisesta todellisuudesta: meille ei kerta kaikkiaan ole olemassa enää tuomiota - ei raamattukonservatiiveille sen enempää kuin -liberaaleillekaan. Ja jollei ole olemassa tuomiota, on mieletöntä puhua syyllisistä & syyllisyydestä, koska syyllisyys edellyttää tuomion olemassaolon mahdollisuutta. Ja nimenomaan sen Kristus teki tyhjäksi ja kuoletti omassa ruumiissaan vapaaehtoisella uhrillaan. Ajatus siitä, että saa elää todellisuudessa, jossa ei ole lainkaan tuomiota, eli absoluuttisen syyttömänä, saattaa tuntua rienaavalta, mutta se tuntuu rienaavalta ainoastaan aivoista, jotka ovat niin perin juurin tottuneet... syyllisyyteen.

   Poista
 81. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 82. Katariina:

  Älä himoitse lähimmäisesi miestä. Haureuden henki on eksyttäväinen.

  Ei se ole rakkautta. Ei rakkaus koskaan tuhoa mitään. Tuo "rakkaus" rikkoisi perheet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patrick! Kosketit monia ihmisiä Sanalla ja Voimalla!

   Ei huono! :-D

   Kyllä ne synnit lähtee kun vain etsii Herraa eikä luovuta. Ja muista, Jumala rakastaa Sinua!
   Poista
  2. HERÄTKÄÄ nyt ihmiset näkemään missä ajassa ollaan menossa.Ihmettelen mitä koskettamista tuossa on kun tunnustaa että on homo.Minä sitä vastoin ihmettelen SUURESTI ettei hänellä ole minkään laista katumusta vaimoansa kohtaan kun on pettänyt ja huorannu kuka tietää kuinka monen kans .Eikö tämä teidän mielestä ole mitään kun hyssyttelette ja kannustatte jatkamaan samaan tahtiin .Eikö ole käynyt mielessä miltä nuorelta vaimosta tuntuu kun yks kaks on elämä pois jalkojen alta.
   Luuletteko että tämä jää tähän. Hän hän ei ole mielestään tehnyt mitään väärin kun vain on koko seurakunnan johtanut harhaan.Kuuntelin hänen uskoon tulo todistuksen kun hän näki taivaalla kotkan lentelevän hänelle selvis et on olemassa JUMALA. Siinä oli hänen uskoon tuleminen. Hän ei ole julistanut syntiä synniksi koska heidän näkemyksen mukaan siinä seurakunnassa on synittömiä ihmisiä. Tällä sivulla on aivan turha pitää mitään raamattu tuntia .Ne jotka haluavat mennä harhaan ne menevät ainavaan syvemmälle harhaan. Ainut tie vapauteen on mennä niin sanotusti JEESUKSEN ristin juurelle ja sanoutua irti kaikesta ja tehdä parannus.Sitä kautta koittaa vapaus.Sillä JUMALALLE on kaikki mahdollista .Rukoilen hänelle oikian JUMALAN kohtaamista.LUkekaa JOHANNEKSEN kaikki 5 kirjettä sieltä seviää kaikki.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 83. Olet monella tavalla lahjakas ihminen, Patrick. Elämällesi tulee olemaan monenlaista siunausta toisille vaikeuksia kokeneille. Rauhoita itsesi kokonaan, ja kun olet käsitellyt tämän vaikean kriisin, etsi elämällesi uusi suunta. Olet päässyt lukemaan psykologiaa, minne on tosi vaikea päästä. Miten paljon apua voisit tarjota sitä kautta ihmisten ongelmiin. Samalla saat selvitettyä omaakin elämääsi ja saat keinoja asioiden käsittelyyn.
  Olen itse karismaattisten piirien ympyröissä kulkenut, mutta minut viskattiin sieltä pois. Tiedän, mitä on hylkääminen. Tiedän, mitä on koulukiusaaminen. Tiedän, mitä on yksinäisyys ja sitä kautta yritys miellyttää muita. Sain itse hyvin paljon apua terapiasta, kun mielessäni alkoivat liikkumaan vain ajatukset, miten tästä maailman tuskasta pääsisi pois. Aloin ymmärtämään, mitä minulle oli tapahtunut ja moni väärä ajatus korjaantui.
  Tällä tahdon kertoa, että on monia tapoja auttaa itseä ja muita. Älä viskaa kirvestä kaivoon. Taistele eteenpäin. Sinua rakastetaan.

  VastaaPoista
 84. Ainuli, et voi mitenkään sanoa Patrikin tai kenenkään muun puolesta on hän kohdannut Jumalaa. Tai määritellä yksiselitteisesti oikeanlaista tapaa tulla uskoon. Olen samaa mieltä siitä, että pelastus ja syntien anteeksiantamus tulee Jeesuksen Kristuksen kautta, mutta olen pahoillani siitä, miten mollaavaa kirjoittamasi tekstisi on. Mistä voit sitä paitsi tietää, onko Patrik katunut tekoaan vai ei? Ja onko se sinun asiasi murehtia? Ja tästä harhaan menemisestä? Eikö tässä olla oltu nyt avoimia ja rehellisiä? Eikö Patrik ole ottanut vastuuta tilanteesta esim. erotessaan perustamasta seurakunnasta ja aloittamalla tämän blogin? Eikä hän muka ole yrittänyt selvittää solmujaan jo paljon aikaisemmin, kirjoituksessahan hän puhuu hakeneensa ammattiapua.

  VastaaPoista
 85. Du verkar ha tagit paus från offentligheten, Patrick. Det gör du rätt i. Hoppas det blir en riktigt lång paus och att du verkligen håller dig borta från bloggande och allt annat. Omge dig endast med dina närmaste vänner och din familj och någon god rådgivare (psykolog/familjerådgivare med gedigen erfarenhet). Det verkar rätt uppenbart att du behöver hitta dig själv och vem du är och anser dig kunna vara inför Gud. Du är trots allt kring 20 år och har inte livserfarenhet nog att leda andra. Däremot har du livet framför dig och du behöver inte offentlighet för att kunna leva ett lyckligt liv. Tids nog, när du mår bra och är i balans, finns det säkert meningsfulla uppgifter för dig. Våga ge dig själv tid nu och lita på att det räcker. Bara genom att hålla dig borta från offentligheten kan du slippa alla välmenande råd som regnar in. Lycka till med att hitta ditt sanna jag!

  VastaaPoista
 86. Hartauspuhe homo- ja transfobian vastaisena päivänä:
  https://www.youtube.com/watch?v=zA4CbR4DSqg

  VastaaPoista
 87. Ihan sen perusteella toin julki näitä asioita koska hän niin avoimiesti kertoo kaiken julki ,en kuitenkaan ole huomannut enkä lukenut häneltä mitään katumusta mistään asiasta, ainut mikä viittaa johonki on että on tehnyt epäviisaita valintoja,.Mutta se ei kerro että hän katuisi mitään niistä asioista joilla hän on aiheuttanut pettymystä läheisilleen ja seurakunnalle.On vain yksi tapa tulla uskoon on kohdata Jeesus Kristus. Uskomalla Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut ja luovutat elämäsi Hänelle. Näin olen itse toiminut eikä sitä ole tarvinnu mun eikä muittenkaan epäillä et onkohan tuo oikeesti uskossa.Toivon todellakin myös minä joka muistan häntä rukouksissani että hänen elämänsä tulisi Jumalan mieleinen muutos .Hänessä on virtaa kunhan se löytää oikian uoman

  VastaaPoista
 88. Haluan sanoa nimimerkille Graceland, että toit esiin joitakin tärkeitä asioita, kuten Herran Jeesuksen sovitustyön täydellisyyden. Näistä esittämistäsi seikoista huolimatta en voinut pitkästä paatoksellisuudestasi johtuen olla ajattelematta, että kovin moni ei jaksa kaikkea kirjoittamaasi lukea ajatuksella läpi. Vaikka varmasti koet asiasi olevan tärkeä, vesität oman asiasi ja sanottavasi tuskastuttavan pitkällä ja paasaavalla tyylilläsi.

  Kaikesta muusta jo aiemmin sanotusta ajattelen, että tulee arvioida työtä ja sen hedelmiä - minkälaisen hedelmän on Tiaisen työ jättänyt jälkeensä. Saako rakkaus totuuteen ja Jumalan Henki aikaan tämänkaltaista hajaannusta, erimielisyyttä ja vastakkainasettelua? Onko kaikki se mitä rakkautena julistetaan aidosti sitä, vai jotakin muuta mikä jäljittelee Jumalan työtä? Ja ennen kaikkea, havaitaanko todellista katumusta asioista, jotka Raamattu aivan selvästi sanoo synniksi. Mielestäni ei.

  On kovin murheellista huomata, kuinka moni reagoi tapahtuneisiin täysin tunteidensa vallassa ja sivuuttaa tosiasiat - ja jopa Jumalan Sanan ilmoituksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomautuksesta, kävin typistelemässä. Oikeastaan halusin sanoa tuolla ylenpalttisella paasaamisella sen, että jos yhdenkään täällä kommentoijan pelastusvarmuus itsensä tai kenenkään muun suhteen nojaa mihinkään muuhun kuin Kristuksen ristinkuolemaan ja taivaaseen astumiseen (jos se siis nojaa vaikkapa Kristuksen ristinkuolemaan ja taivaaseen astumiseen PLUS Raamatun oppien noudattamiseen ja niissä pysymiseen), hän ei ole käsittänyt, mitä on pelastus (mikä ei tarkoita sitä, etteikö hän olisi pelastunut; hän ei vain ole käsittänyt sitä pelastusta, johon hän on päässyt sisälle). Paavalille ei muuta Jumalan sanan ilmoitusta ollut olemassa kuin kirkkauden toivona meissä elävä Kristus ja meidän täydellisyytemme Hänessä. Täydellistä ei voi eikä tarvitse pysyttää täydellisenä – jos voisi tai tarvitsisi, kyse ei olisi täydellisyydestä. Niin ollen kenelläkään täällä ei tulisi olla Patrickille muuta sanottavaa kuin tämä samainen Jumalan sana, jota Paavali pyrki vaivalla julistamaan (Kol. 1:25–28).

   Poista
 89. Lukaiseppa Eckhart Tollen Power of Now (Läsnäolon voima). Olet oikealla tiellä, Patrick. Kun tuo kirja puhuttelee sinua lukiessasi sitä, tiedät, elät totuudessa etkä ole yksin. Meitä on muitakin, ihmiset eivät vain tiedosta sitä. Kaikkea hyvää sinulle ja tsemppiä. Kaikki tulee menemään hyvin :)

  VastaaPoista
 90. Eckhart Tolle on new age -kirjailija, en suosittele.

  VastaaPoista
 91. http://www.amorebeautifulgospel.com/#a-more-beautiful-gospel

  VastaaPoista
 92. Aivan kamalia kommentteja täällä. Patrick, sinussa ei ole mitään vikaa eikä väärää. Olet syntynyt homoksi, et ole valinnut sitä. Kehotan ottamaan yhteyttä Setaan, ja käymään jossain heidän tukiryhmässä. Jätä koko tämä karismaattis-kristillinen liike taaksesi. Olet nuori, ehdit vielä eheytyä _omaksi itseksesi_, eli homoksi, joksi synnyit. <3 Älä missään nimessä haksahda mihinkään kristilliseen homosta pois-"eheytymis" - paskaan, se tie vie suljetulle osastolle ja rikkoo elämäsi vielä pahemmin. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Voit edelleen olla kristitty, mutta pysy poissa näistä karismaattisista kuvioista jossa sinut halutaan muuttaa tiettyyn, valheelliseen heteromiehen muottiin. Se ei toimi, koska et ole hetero, etkä koskaan tule sitä olemaan. Nimim. jätin itse helluntaikuviot yli kymmenen vuotta sitten, enkä kadu pätkääkään. Bi-nainen lähettää täältä paljon voimia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin..voishan se mies joka radio rockissa julistaa kymmenille tuhansille että Jeesus on Herra saada siellä jotain aikaan näille setan aivopesemille ..ainakin viedä sen pienen faktan että ei olla apinan jatkeita viettimme orjia vaan luotuja ja ainutlaatuisia.

   Poista
 93. Mielestäni meidän pitää olla raamatun sanalle kuuliaisia. Ei
  Raamattu turhaan varoita meitä esim. homouden synnistä.
  Me otamme ohjat omiin käsiimme ja selitämme kaikki asiat parhain päin.
  Lukekaa 1 Kor 6: 9-10!!
  Uskossa oleva mies

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Postludium

Pääsiäisen lahja