Toivonpilkahduksia

”Olet nyt valinnut homouden, joten me ei enää voida auttaa sinua”.

Haluan varjella sydämeni katkeruudelta, koska tiedän sen olevan tappava myrkky. Silti sanon suoraan, että tämä hyvin yleiseksi muodostunut tapa aloittaa viesti on täynnä ymmärtämättömyyttä. En usko että kukaan valitsisi taistelua seksuaalisuuden alueella. Kaikista vähiten sen tekisi kristitty! Uskosta osattomat lukijat eivät tietenkään voi ymmärtää miksi tämä on niin suuri ongelma, mutta näin se on. Raamattua kirjaimellisesti tulkitseva kristitty joka taistelee seksuaalisen suuntautumisen kanssa on tekemisissä aivan valtavan suurten kysymysten kanssa. Sitä se on ollut minun kohdalla, ja niin myös kaikkien muiden saman asian kanssa painiskelevien uskovien kohdalla joiden kanssa olen keskustellut. Jos se sitten vielä johtaa lankeamiseen kuten omalla kohdallani kävi, niin sitä tuomitsee itsensä helvettiin kerran päivässä. Jos sen jostain syystä unohtaisi tehdä, niin sen tekee joku muu hyvää tarkoittava veli tai sisko, joka kutsuu parannuksen teon tielle kuvaillen miten kärsin ja palan helvetissä.

Ei, ei tällaista taistelua kukaan valitsisi itselleen. Näiden asioiden eteen joutuvalla uskovalla on oikeastaan vain kolme vaihtoehtoa:


1) Elää selibaatissa
2) Mennä eheytymisterapiaan, joka tähtää seksuaalisen suuntautumisen muutokseen. Näitä tarjoavat tahot kertovat toki suoraan että mitään takeita muutokselle ei ole, ja monen kohdalla Jumalan tahdon mukainen elämä terapiankin jälkeen tarkoittaa päivittäistä valintaa sitä kohden mikä on oikein, ja kääntymistä pois siitä, mikä ei ole oikein. Kuulostaa yksikertaiselta, mutta se alue josta nyt puhutaan on niin täynnä energiaa ja voimaa, että seksuaalisuuden ”kuollettaminen” aiheuttaa aivan valtavaa ahdistusta ja stressiä. Toisaalta kaikki se energia on sitten purettava johonkin muuhun, mikä helposti synnyttää suorittamisen kierteen.
3) Lähteä pitkälle teologiselle matkalle tarkoituksenaan löytää Raamattutulkinto, joka näkee asian toisin.

On tunnettu fakta, että jonkun ihmiselle tärkeän uskomuksen muuttaminen tuottaa niin paljon stressiä, että ihminen on enemmän taipuvainen muuttamaan havaintojaan todellisuudesta kuin muuttamaan uskomustaan. Tällöin syntyy myös kaksoistotuuksia, joiden yhtäaikainen olemassaolo on oikeastaan mahdotonta. Sen takia uskonasioiden jonkinlainen ”uudelleenjäsentely” ei ole mikään pikkujuttu – ei ensinnäkään teologisesti, mutta ei myöskään psyykkisesti. Tämän edessä moni seksuaalisuutensa kanssa taisteleva kristitty yksinkertaisesti kieltää ne tosiasiat joiden kanssa hän on tekemisissä.

Tiedän, että en todellakaan ole sellaisessa asemassa, että voisin antaa neuvoja. Minäpä silti annan… Suomen seurakunta tarvitsee paljon Jumalan armoa tämän asian kanssa. Oman lankeemukseni tultua julkiseksi on hämmentävä määrä seurakuntien vastuunkantajia ja seurakuntalaisia ottanut yhteyttä, ja kertoneet käyvänsä samaa taistelua. Miksi sanon tämän? En etsiäkseni vanhurskautta siitä omille teoilleni, vaan pelkästään kertoakseni, että tässä tarvitsemme kulttuurimuutoksen. Tuon lauseen useimmat tulkitsevat nyt sateenkaariseurakunnaksi, mitä en kuitenkaan tarkoittanut. Kulttuurimuutoksella tarkoitan sellaista todellista, raakaa rehellisyyttä seurakunnan keskellä, jossa jokainen voi kertoa ne syvimmätkin salaisuudet vailla pelkoa. Vasta sitten on edellytykset todellisuudelle muutokselle, on se toivottu muutos sitten minkälaista tahansa.


Joka päivä mietin tuntikausia näitä asioita. Hetkittäin tilanne helpottuu, mutta helppoa elämä tässä tilanteessa ei ole. Koen myös valtavaa kaipuuta seurakuntaan, ja haluaisin niin mielelläni päästä ylistämään ja rukoilemaan yhdessä siskojen ja veljien kanssa. Haluaisin kokea sitä vahvaa yhteyttä ja merkityksellisyyttä joka seurakunnasta löytyy. Kuitenkaan en voi noin vain rynnätä seurakuntaan, sillä siihen liittyy monia kysymyksiä. En henkisesti ole niin vahva että nyt jaksaisin sitä, että joku ihmisjoukko taas koittaisi ajaa minusta homouden tai haureuden henkeä, kuten he asian näkisivät. En jaksaisi taas kuulla ”Patrick, tuo ei ole kuka sinä oikeasti olet”, ja antautua sille että joku muu määrittelee minuuteni. Toki minulla on myös monia teologisia kysymyksiä. Ennen lankeemukseni julkituloa valtava määrä profetaalisia ihmisiä lähetti minulle lähes päivittäin profetioita. Salaisuuteni tultua ilmi profetiat yhtäkkiä muuttuivat täysin, kertaheitolla! Aivan hetkessä kaikki oli toisin. Hetkinen, miten tämä on mahdollista? Jumalalle mikään ei tullut yllätyksenä, siitä olen vakuuttunut. Miten paljon profetiat sitten olivat vain ”hyväntoivotusta” tai uskonjulistuksia? En tiedä, mutta en voi olla pohtimatta näitä asioita. Silti olen tänään paljon lähempänä seurakuntaa kuin viikkoihin. Muutama rakkaudellinen ja totuudellinen ihmiskohtaaminen on luonut minuun uutta toivoa – ei tehtävääni palaamisesta, mutta seurakuntayhteyden löytymisestä. Se lohduttaa.

Lopuksi kaksi jaetta Johanneksen evankeliumista:

Mutta Jeesus itse ei uskonut itseänsä heille, sentähden että hän tunsi kaikki eikä tarvinnut kenenkään todistusta ihmisestä, sillä hän tiesi itse, mitä ihmisessä on. (Joh 2:24-25)

Hän tiesi itse mitä ihmisessä on.
Tämä ajatus toistuu monta kertaa läpi Johanneksen evankeliumin. Miten paljon lohtua se antaakaan! Hän tietää mitä minussa on! Siihen luottaen askel askeleelta eteenpäin.

Kommentit

 1. Paljon kysymyksiä mutta vähän vastauksia. Koen, että me kaikki joudumme jollain tavalla " maksamaan" hinnan omista valinnoistamme. Valinta, mitä teemme tai jätänme tekemättä on meidän. Näin on meillä uskovilla sekä uskomattomilla.
  Toisinaan hinta, jonka maksamme on kova. Kannattaa ottaa aikaa ja suhtautua tulevaisuuteen maalaisjärjellä.
  Kaikki kiire ja uudelleen vastuullisiin tehtäviin romahduttaa täysin.
  Kesää toivottaen!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tämä on jo sanottu: Jeesuksen nimessä kaikki sinun syntisi on anteeksi annettu! Enemmän kuin mitään me kaikki tarvitsemme armoa. On hienoa, että teologiasi muuttuu ja sinä muutut. Lohduttaja on luonasi!

  VastaaPoista
 4. Jos Paavalin suhtautuminen esimerkiksi orjuuteen ja osin naisten asemaankin oli täysin "antikristillistä" ja barbaarista, en käsitä, miksi häntä tulisi pitää tänä päivänä ihmisen biologian ja seksuaalisuuden asiantuntijana. Mutta evankeliumin suhteen hän on asiantuntija. Ja hänen evankeliuminsa mukaan koko maailma lakiteksteineen, tuomioineen ja keskinäisine syytöksineen – meidät kaikki – ristiinnaulittiin ristille. Maailmallisuushan on kolossalaiskirjeen mukaan kieltoja ja käskyjä ja lihallisuus galatalaiskirjeen ja roomalaiskirjeen 7. luvun mukaan harhakuvitelmaa, että meidän tulee muuttaa jollakin tavoin itseämme. Kaikelle tälle seurakunta- ja uskovaispaskalle, mitä olet saanut niskaasi, pantiin jo piste ristillä. Me riivaamme itseämme ja toisiamme kummituksilla, joita ei ole enää olemassa, ei ole ollut enää 2000 vuoteen. Jos jaksat, tsekkaa Youtubesta Francois Du Toitin videoita. Niitä kun muutaman katsoo, tajuaa, ettei Suomessa aidosta evankeliumista ole koskaan kuultu kuin pilkahduksia.

  VastaaPoista
 5. Thank God for the simplicity of the Gospel!
  When I first began to discover the dimensions of God's redeeming love demonstrated in Christ I realized that this is what the gospel is all about! Nothing else ive ever learnt or heard in the typical evangelical theology could ignite a greater passion for God and a more genuine love for people than this! I was a young pastor in the early eighties when the Holy Spirit took me to 2 Cor 5:16
  I have read thru the Bible many times by then but never saw this scripture before! "From now on therefore, I no longer know anyone from a human point of view!"
  I remember reading it over and over and just weeping with a revelation that flooded my whole being!
  How could we have missed this for so long, I cried! Suddenly verse 17, which by then was a favorite scripture of mine, made new sense!
  Paul never wrote “If anyone is in Christ he is a new creature!” Instead he began the sentence with “Therefore!” If we discover what the therefore is therefore it changes the “If” from being a condition to being a glorious conclusion! From a question mark to an exclamation mark!! Heeha! Good news cannot get any better than that!
  My ministry immediately transformed, people began to respond to the gospel like ive never witnessed before!
  So to now have people warn me about including too many in the goodnews, its too late!
  If the gospel we preach does not begin with the fact that every person on the planet is equally valued and included in Christ, well then our good news is just not good enough!
  The danger was never to exaggerate the gospel, but always to underestimate it!
  Something happened to mankind in Christ which is by far superior to what happened to mankind in Adam!
  And it happened without our permission!
  While we were still dead in our sins and trespasses, God made us alive together with Christ and raised us up together with Christ and seated us (fallen humanity) again together with Christ!!!! Nothing could elevate us more than that!
  Truth is already true long before anyone but God believes it! We wouldn’t have anything worthwhile believing if it wasn’t true to begin with!
  Belief doesn’t make a mathematical equation true! Discovering the truth certainly makes it true for you!
  This is why we urgently and passionately proclaim the gospel!
  Many are living in blindfold mode and suffering the judgment of the Do It Yourself Tree while Jesus already brought that judgment to an end! "When I am lifted up on the cross, I will draw all judgment unto me! Behold the Lamb of God who took away the sin of the world!
  – FRANCOIS DU TOIT –

  VastaaPoista
 6. Näin on Patrick Jumalalle tämä ei tullut yllätyksenä ps 139:16 tämä lohduttaa minua aina kun luen. Lepää Jumalan kämmenellä ja hän tietää kaiken. Siunausta ja hyvää kesää sinulle.

  VastaaPoista
 7. En ole enää vuosikausiin sulattanut sitä kusipäistä raamatunlukutapaa, jossa UT:n "uhkaavilla" jakeilla tehdään evankeliumi tyhjäksi. Miksi ei toimita päinvastoin – kumota niitä "uhkaavia" jakeita evankeliumilla? Mikä oikeus kenelläkään ihmisellä on hämärtää EVANKELIUMIA? Ihanko silkkaa kusipäisyyttään Paavali kirjeidensä alussa näkee suuren vaivan esitelläkseen lukijoilleen ihanan, vapauttavan evankeliumin, ja sitten ripottelee muutamia, aniharvoja, ankarilta kuulostavia kohtia kirjeidensä muihin osiin, jotta lukijat jäisivät karmean epätietoisuuden tilaan sen suhteen, että noinkohan hän sittenkään tarkoittaa evankeliumilla sitä, millaisena hän sen esittää kirjeidensä alussa. Jos on niin, niin silloin hän on ihmiskunnan historian suurin kusipää ja täydellisen paatunut sadisti. (Mutta huolellinen ja avoin perehtyminen asioihin osoittaa, ettei niin ole.) Nyt tämä sama kusipäinen sadistisuus, jota kaiken maailman p.räsäset ja t.puolimatkat sun muut "herätysliikkeet" edustavat tajuamatta sitä itse, saa aikaan sen, että sinun tarvitsee ylipäätään ahdistua tällaisesta asiasta. Ihmiset vetoavat "koko Raamatun ilmoitukseen Jumalan Sanana", ja tekevät tuolla täydellisen aivottomalla perinnäissäännöllä sekunnissa evankeliumin tyhjäksi. He ovat kuin mies, joka menee ravintolaan ja alkaa survoa ruokalistaa suuhunsa kuvitellen nauttivansa gourmetateriaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on päässyt maistamaan oikeaa gourmetateriaa, ei jaksa ruveta erittelemään, mistä (ruokalistan) pahvi koostuu. Tsekkaa Wikipediasta.

   Poista
 8. Tervetuloa seurakuntaan Patrick ! Seurakunta ei ole ttäydellisten paikkka. Sinun paikkasi on ehdottomasti uskovien yhteydessä.

  VastaaPoista
 9. Aivan toisen ääripään? kristillisyyttä on tarjolla Nilsiässä heinäkuun 7. -9. pvä otsikolla Uudistat armollasi. Saa tulla homot ja heterot, epävarmat ja varmemmat, kaikki yhtä syntisinä, yhtä huonoina uskovaisina ja yhtä armahdettuina. Saat etsiä, toivon että löydät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisin arvata että homot ovat tervetulleita, mutta kunhan vieraskoreus karisee niin johan aletaan painostamaan ja ajamaan pois sitä "homouden henkeä" jota ei muuten ole. miksi ihmeessä LAPSI saisi jonkun hemmetin "homouden hengen" niskaansa? asia on niin, että me synnymme homoksi tai heteroksi tai miksi kukakin. itse tajusin oman suuntaukseni 13v., jotain aavistusta oli jo n. 11v.

   Poista
  2. Ei kukaan synny homoksi. Eihän kukaan synny varkaaksikaan.

   Poista
  3. Annele, noilla juhlilla ei homouden henkeä tunneta, tunnetaan vain ihmisiä, jotka ovat kaikki Luojalleen yhtä rakkaita. Itse asiassa viime kesänä Vantaan juhlille yritti tulla joku porukka keräämään nimiä Aito avioliitto -aloitteeseen, ja näitä pyydettiin poistumaan paikalta, koska yhdistyksessä on tapana on hyväksyä kaikki ihmiset ihmisinä ja noudattaa Suomen lakia myös syrjimispykälien osalta. Vai voitko nimetä jotkut muut kymmeniä tuhansia ihmisiä vetävät hengelliset kesäjuhlat, joissa homoja on ollut paitsi vierailijoina, myös puhumassa? (Eikä näkökulma ole ollut oman "synnin" tunnustaminen tai siitä "eheytyminen".) Suomessakin on jo kristillisiä piirejä, joissa homot hyväksytään.

   Poista
 10. Seurakuntien vaikea suhde homoseksuaalisuuteen tulee vielä kaatumaan omaan mahdottomuuteensa. Sen verran mahdoton se yhtälö on. Ikävää, että olet joutunut omakohtaisesti näin rankalla tavalla kokemaan julman ristiriidan, joka on tiukan raamatuntulkinnan ja oman suuntautumisesi välillä. Haluan rohkaista sinua etsimään omaa polkuasi, joka ei selvästikään ole aiemmin edustamasi kristillisyyden polku. Onneksi on myös vaihtoehtoja - on myös suvaitsevaista, armollista tapaa uskoa, jos edelleen koet uskon sinänsä itsellesi tärkeänä etkä halua siitä luopua. Et ole yksin, ja sinulla on täysi oikeus löytää tasapainoinen ja terve suhde sekä seksuaalisuuteesi että Jumalaan ja muihin ihmisiin. On hyvä että suojelet itseäsi nyt "eheyttäjiltä" ja "profeetoilta". Keskity siihen, mikä edistää hyvinvointiasi, mihinkään muuhun et ole velvollinen. Kaikkea hyvää Sinulle Patrick!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tähän voisi sanoa "aamen!"

   Poista
  2. Eihän se ole mitenkään vaikea suhde. Raamattuun uskovat seurakunnat sanovat synnin synniksi. Missä kohtaa Raamattua sanotaan että homoseksuaalisuus ei ole synti? Onko teillä eri Raamattu kuin minulla?

   Miksi rohkaiset häntä etsimään omaa polkuaan? Sinähän toivotat hänelle hyvää matkaa ikuiseen kadotukseen, kun korvasyyhyopetat hänelle "tiukasta raamatuntulkinnasta".

   Tuo suvaitseva, armollinen tapa uskoa on ilmeisesti sellainen että syntiä ei sanota synniksi ja toivotellaan vaan hyvää matkaa ikuiseen kadotukseen. Sitähän esim kirkko harjoittaa, julistaa pelkkää armoa mutta ei puhu mitään siitä mikä on syntiä. Eihän armoa tarvitse mihinkään jos ei kerran ole muka syntiä olemassa.

   Poista
 11. Niin kauan kun sä tuomitset itseäsi, jopa kadotukseen asti, niin sä myös salaisesti uhmaat Herraa ja yrität puolustella sitä minkä Jumalan sana sanoo himoksi. Seksuaalinen synti on aina himo lopultakin. Jeesuksen armo kun kohtaa niin sä uskallat tuomita synnin itsessäsi (jos haluat) ja samalla näet armon. Ja sitä kautta näet että kaikki se hirvee kamppailu on vaan ihmisen ylpeyttä, synnin puolustelua ja samalla epätoivoa kun näkee että Sana tuomitsee sen synniksi mitä haluan puolustella. Jos haluat, Pyhä Henki tulee pikkuhiljaa johtamaan sinut Totuuteen.

  VastaaPoista
 12. Nämä blogitekstisi, Patrick, ovat kuin kenttäsaarnoja. Mielestäni olet rehellinen, ja uskon, että Jumala Luojana arvostaa sellaista asennetta.

  Jobin ystävät olivat ymmärtävinään, mutta vain Jumala ymmärsi. Heterona en monen lailla ymmärrä taisteluasi, ja siksi on tärkeää, että kerrot sitä auki, jos koet siihen tarvetta. Varmasti sattuu, jos raamatunlauseiden takaa tirkistellään tai tukahdutetaan. Johdatusta uuteen päivään!

  VastaaPoista
 13. En vaan voi ymmärtää tätä tekopyhyyttä! Jollet ole tietynlainen, et ole sopiva, et siis myöskään tervetullut.
  Eikö seurakunnan pitäisi olla paikka, mihin täytyy saada tuntea olevansa tervetullut ilman mitään paineita ja ilman, että joukko tuomitsevia on ympärillä.
  Kun olemme Jumalan valtaistuimen edessä, Hän kysyy minulta vain minun asioista eikä kenenkään toisen. Jumala pitää vastuullisena meidät vain omasta itsestämme.

  Kenetköhän Jumala toivottaisi tervetulleeksi seurakuntaan?

  Johdatusta ja varjelusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tuomitsemista sanoa synti synniksi.

   Poista
  2. Eihän kenellekkään voi tulla synnintuntoa jos ei kerrota mikä on syntiä

   Poista
 14. Raamattuun uskovilla ei ole kuin yksi vaihtoehto: tunnustaa synti synniksi, pyytää sitä anteeksi Herralta ja tehdä parannus ja seurata Herraa Pyhässä Hengessä ja totuudessa. Ei vääristelemättömästä Raamatusta löydy mitään tulkinnanvaraa homoseksuaalisuuden suhteen. Se on synti eikä muuksi muutu.

  http://www.kotipetripaavola.com/gayraamattu.html  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä Eetu kuulostat jotenkin samanlaiselta kuin pieni vihreätakkinen nainen tällä videolla:
   https://www.youtube.com/watch?v=XFjcPLXqMpU

   Kun olet niiin kova poika uskomaan Raamattuun, lukaisepa vielä ao. teksti ja pohdi sitä muutama tovi:

   Two questions for friends hung up on inerrancy of scripture: 1) does your offense of sin continue to stain the pages of your favorite book, or does it hang on the cross with your neighbor's sin, merged with word became flesh, incarnation that laid life down for humankind's destiny of way, truth and life? 2) as you go about the NT commandment of loving neighbor as yourself, are you the penniless beneficiary of God (Trinity) first loving you, or is it print on fancy paper that loves you first, in turn to benefit from others as they benefit from you? (Btw: The latter is a mere business contract, with corresponding associations.)
   –ANDREW ANDREW –

   Poista
 15. Hei rakas❤

  Olen sun kanssa samaa mieltä että tarvitaan suuri kulttuurin muutos suomen seurakunnissa. Sellainen läpinäkyvyys ja keskinäinen rakkaus ja kunnioitus, ettei ongelmien keskellä painiskelevien tarvitse jäädä yksin. Jumala on armollinen ja hänen rakkautensa parantaa ja vapauttaa synnistä, mutta me eletään keskellä uskonnollisuutta joka mieluummin kivittää langenneet kuin auttaa heidät pystyyn. Uskon että ihmisen täytyy voida kohdata itsensä ja suostua astumaan Jumalan eteen ilman omia viikunanlehtiä ja heittäytyä armoon, uskoa omalle kohdalle Jeesuksen sovitustyön pätevyys. Kun saamme kiinni rakkaudesta jolla Isä meitä rakastaa, se vapauttaa armahtamaan myös toinen toisemme. Tämä ei tee syntiä tyhjäksi, mutta Jumala on suurempi. Laki vie synnin alle, armo vie vapauteen. Ei kuitenkaan vapauteen tehdä mitä lystää, mutta kun me tunnemme Jumalan armon ja kärsivällisyyden itseämme kohtaan, me uskallamme antaa hänen parantaa meitä ja kun laki ei aja meitä synnin alle, alamme vapautua synnistä, sen vaikutuksesta ja haavoista, joita kannamme. Mutta jos langennut joutuu kivisateeseen etsiessään apua, se kertoo minulle siitä ettemme tunne Jumalan sydäntä ja hänen mittaamatonta armoaan.

  VastaaPoista
 16. Lue vielä kirja jota mainostit joskus facebookissa...Ikiaikainen tie.

  VastaaPoista
 17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Patrick, ei sun tarvi kaikkea itse miettiä alusta asti. Tätä teemaa on pohtinut mm. Espen Ottosen.

  http://fi.allreadable.com/3160C3Zb

  https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/minun-homoseksuaalit-ystavani-espen-ottosen/

  VastaaPoista
 19. Voimia veli!
  Joh.8:11
  Koska itse Jeesus ei tuomitse, ei tulisi Hänen seuraajiensakaan sitä tehdä.

  Suosittelen kaikille youtubesta videota "Hannu Embuska Leivonmäen armojuhla 10.6.2017"

  Jeesuksen ylenpalttista, hoitavaa läheisyyttä sulle Patrick rukoilen!

  VastaaPoista
 20. Minun on pitänyt jo jonkin aikaa laittaa sinulle tämä Sananpaikka lohdutukseksi jonka sain kerran sydämelleni, olen myös rypenyt elämässäni pahasti, vaikka uskossa olen ja kasteellakin käynyt. Olen välillä itkenyt ja tuskaillut sitä pimeyttä mikä minussa on, kun liha on liitossa perkeleen kanssa. Ja näinä lopunaikoina taistelu on erityisen kovaa, mutta niin on armokin suurempaa. Kaikesta näistä taisteluista ja lankeamuksista huolimatta, Jeesus on siinä vierellä, tarjoaa armoaan katuvalle syntiselle.

  Jes. 44:22 - "Minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi niinkuin pilven ja sinun syntisi niinkuin sumun. Palaja minun tyköni, sillä minä lunastan sinut."

  VastaaPoista
 21. Hei Patrick
  En tunne sinua henkilökohtaisesti vaikka viimekesänä sainkin simut tavata livenä.
  Olen kiitollinen rehellisyydestäsi.
  Rohkaisuksi älä nää itseäsi langennena saarnajana ei Jumala sinua näe niin.
  Olet Isin poika hänen oma.
  Itse uskon ja rukoilinkin eilen että Jumala ennalleen asettaisi sun palvelu työn.

  Olet oikeassa että kultuurin muutos rehellisyyteen tulisi tulla että saarnajatkin voisivat myöntää heikkoutensa.

  Silti uskonettä Jumala voi vapauttaa ja eheyttä sinunkin seksuaslisuuden siihen mitä se oli tarkoitettu.

  Jumalalla on sulle hyvää ja ihania asioita varattuna

  VastaaPoista
 22. Hei Patrick,


  Jumala tietää totuuden, eli myös sen, että seksuaalista suuntautumista on lähes mahdoton muuttaa. Hän tietää, ettei se ole valinta tai jotain, josta voisi "eheytyä." Hän tietää myös sen, että elämänpituinen selibaatti ja omien tunteiden kieltäminen on aika raskasta ja jopa kohtuutonta ihmiseltä, jolla on kuitenkin perustarpeet.

  Jos Jumala on kaikkein armahtavaisia, empaattisin, rakastavin ja tietävin, niin kai hän nyt on sitä seksuaalista suuntausta ymmärtäviä ja kunnioittavia liberaalejakin (uskovaista tai ei uskovaista) ymmärtäväisempi. Todella vaikea kuvitella, että he olisivat armeliaisimpia ja empaattisempia kuin itse Jumala.

  Yhteiskunnan normit ja oikeustaju muuttuvat.. mutta eivät nopeasti. Tai ilman vastarintaa. Mieti esim. naisten oikeuksia ja tilannetta ja orjuutta. Nyt on homoseksuaalisuuden vuoro. On jopa moskeijoita, jotka ymmärtävät ja hyväksyvät homoseksuaalisuuden. Elät vaikeaa aikakautta, mutta totuus ei muutu mihinkään. Itse mietin ja opiskelin näitä asioita vuosia, enkä enää millään pysty uskomaan Jumalaan, joka sortaisi vähemmistöjä, naisia, homoja ym. He jos ketkä tarvitsevat Jumalan rakkautta tässä yhteiskunnassa, jossa valkoinen heteroseksuaalinen mies on se standardi. Voimia. Toivottavasti käännät tämän voitoksi ja alat ajamaan vähemmistöjen asiaa kristinuskon sisällä. Olisi todella tervetullutta.

  VastaaPoista
 23. Moi!

  Oletko koskaan miettinyt Jeesuksen sovitystyön merkitystä lunastuksen puolelta? Siis syntisten Vapahtajan näkökulmasta..

  Tästä ei puhuta enää juuri ollenkaan koska siihen ei uskota. Kuitenkin kaikki herätysliikkeet 1600-luvulta lähtien aina 1970-luvulle saakka julistivat tätä sanomaa, joka oli UT:n punainen lanka.

  Tässä bloggaus aiheesta

  http://puhdastakultaa.blogspot.fi/2016/11/joulun-alla-iso-osa-suomeaherkistyy.html?m=1

  Ei välttämättä miellytä kaikkia lukijoita, mutta autuas se joka ei näihin sanoihin loukkaannu 😊🙏

  Siu.

  Timo

  VastaaPoista
 24. Patrick, ei sinun pidä yrittää itse vapautua. Jumalan Armo vapauttaa. Hänen Armonsa kasvattaa meitä niin, että hylkäämme synnin. On mahdotonta muuttaa vanhan ihmisemme luontoa, siksi sen täytyy kuolla. Mene seurakuntaan ja ole siellä rehellinen, Ylistä Herraa ja pyydä esirukousta. Et ole ainoa syntinen maailmassa, me kaikki olemme saman synninlain alaisia, ei ole yhtäkään vanhurskasta. Mutta Uskon kautta Jumalan Armosta me pelastumme ja voimme kuolettaa lihan teot Pyhän hengen voimassa.

  Room7:13 Onko siis hyvä tullut minulle kuolemaksi? Pois se! Vaan synti, että se synniksi nähtäisiin, on hyvän kautta tuottanut minulle kuoleman, että synti tulisi ylenmäärin synnilliseksi käskysanan kautta.
  14 Sillä me tiedämme, että laki on hengellinen, mutta minä olen lihallinen, myyty synnin alaisuuteen.
  15 Sillä minä en tunne omakseni sitä, mitä teen; sillä minä en toteuta sitä, mitä tahdon, vaan mitä minä vihaan, sitä minä teen.
  16 Mutta jos minä teen sitä, mitä en tahdo, niin minä myönnän, että laki on hyvä.
  17 Niin en nyt enää tee sitä minä, vaan synti, joka minussa asuu.
  18 Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei;
  19 sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen.
  20 Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu.
  21 Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni;
  22 sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin,
  23 mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on.
  24 Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista?
  25 Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.

  Lue myös Roomalaiskirjeen 1-7 ensimmäistä lukua.

  VastaaPoista
 25. Ole vaan rohkeasti ja kenellekään selittelemättä sitä mitä olet ja mikä tuntuu sinulle oikealta, se on tie, totuus ja elämä ja siitä löytyy mielestäni myös raamatun esimerkki ;) Monet "uskovat" tulevat hämmästymään taivaan porteilla luomaansa epäjumalaa, joka ei ole Jumala alkuunkaan. Luota itseesi, tiedät ja tunnet totuuden!

  VastaaPoista
 26. Ei ole hyvä ja oikea ratkaisu lähteä etsimään ja rakentamaan teologiaa, jossa sallitaan asia, minkä Jumala sanoo olevan syntiä? Jokainen meistä kärsii heikkouksistamme ja elämme synnin vaikutuksen alla. Vapautuminen synnistä ja heikkouksistamme vaatii sitä että synti tunnustetaan synniksi ja siitä halutaan päästä eroon.

  Itse olen vuosia taistellut sen kanssa että, minulla on taipumusta masentua helposti. Voitolle olen tästä päässyt, vaikka asia koittaa silloin tällöin nostaa päätään. Jos tälle taipumukselleni annan vallan ja sallin sen elämässäni, niin varma olen siitä että silloin alkaa rankka alamäki eikä mene kauaa, kun muutkin ongelmat alkavat kasautua päälleni.

  Suunta on väärä jos lähdetään kääntämään hyväksi ja sallituksi ihmisen himo tai taipumuus vääryyteen (oli asia sitten mikä tahansa). Hedelmä tulee olemaan kylvön mukaista.

  VastaaPoista
 27. Hei! Tulin hieman surulliseksi mietteistäsi. En lukenut kaikkia kommentteja, mutta haluan tarttua kohtaasi 3.

  " 22 Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko."

  Tämä viittaa tapahtumiin joissa harrastettiin sodomiaa, eli raiskattiin valloitetun kaupungin sotilasmiehet. Tuohon aikaan naisen raiskaus oli täysin hyväksyttyä jos nainen kuului omaan heimoon, mikäli nainen otettiin aviopuolisoksi myöhemmin. Näin oli tarkoitus jatkaa sukua, joka ei luonnollisesti onnistu "miehen kanssa maatessa niinkuin naisen kanssa maataan".

  Tämä ei viittaa missään nimessä kahden aikuisen ihmisen tasa-arvoiseen ja vapaaehtoiseen suhteeseen. Toivoisin sinun tutkivan tätä raamatunkohtaa ja miettivän asiaa. Ehkä näin voit saada rauhan itsesi kanssa.

  T. Luterilais-kristillisen kasvatuksen saanut agnostikko.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seurakuntakipuilua

Elämän välipysäkillä

Perheiden rikkoja