Varjojen laakso

Jokainen päivä on omanlaisensa matka.  Elämän rakentaminen uudelleen on haastavaa, pelottavaa, tuskaista ja uuvuttavaa – mutta hetkittäin myös jännittävää.  Vaikka enimmäkseen samaistun puista irtoaviin lehtiin, ja koko luonnon jäähyväisnäytelmä niin hyvin kuvastaa sielunelämäni värimaailmaa juuri nyt, silti löytyy hetkiä jolloin tuuli ei löydä minua, yön halla ei yletä ja aurinko jopa lämmittää kasvoja. Ne hetket löytää kuitenkin vain jos pysähtyy.

Olen viime viikkojen aikana kipuillut paljon sen matkan kanssa, jonka olen kulkenut eheytyäkseni homoseksuaalisista taipumuksista. Miten monta kirjaa ja työkirjaa, menetelmää ja strategiaa siihen onkaan sisältynyt. ”Kiusauksen tullen ylistä, julista, sido ja vapauta, katso ristiinnaulittuun Mestariin”. Kaikki nuo asiat ovat itsessään hienoja ja tärkeitä asioita, mutta miten päälaelleen ne kääntyvätkään kun ihminen koittaa paeta jotain. Kun se mitä häpeää ei katoakaan, ei edes parhaiden menetelmien edessä, silloin sitä kokee epäonnistuneensa. Silloin on valmis myös toivottomilta kuulostaviin keinoihin.

Hiljattain kävin lääkärin luona, joka tutkimuksissa havaitsi jotain odottamatonta. Sydämen toimintaa mittaavassa EKG-käyrässä ei ollutkaan kaikki hyvin. Nyt vaikuttaa kovasti siltä, että sydämessäni on tapahtunut kahdenlaista rakenteellista muutosta. Muutosten aiheuttajaksi epäillään hormonipillereitä, joita olen syönyt muuttaakseni etenkin testosteronin tasoa kehossani, tavoitteena muuttaa seksuaalisuuteni kehitystä.

Vaikka tutkimukset tuon asian osalta ovat vielä kesken, olivat uutiset jotenkin pysäyttävät. Olin kasvotusten sen kanssa, mitä olin koittanut muuttaa, ja nyt tavoitteeni muuttaa sitä oli muuttanut sydäntäni, vaarallisella tavalla. On jotenkin vaikea kuvailla mitä nuo uutiset  herättivät sisälläni. Itse asiassa en osannut ollenkaan käsitellä sitä ensin, vaan painuin suoraa päätä töihin tekemään tulosta, eli takaisin  tuttuun turvalliseen. Päivien saatossa olen kuitenkin pala palalta uskaltanut katsoa totuutta hieman rohkeammin silmiin.

   Edellisen ja tämän rivin välillä on muutaman päivän tauko, koska en jaksanut kirjoittaa enempää. Tänään taas on sellainen päivä, jolloin en jaksa oikeastaan mitään, ja tuska on enemmän läsnä kuin toisina päivinä. Pakotin itseni kuitenkin tarttumaan kynään, tai pikemminkin näppäimistöön, koska ajattelin että jossain saattaa olla joku toinen. Ehkä jossain joku käy omaa kamppailuaan, ja voi löytää edes jonkinlaista lohtua siitä ettei ole yksin asiansa kanssa. En voi luvata mitään suuria viisauksia, enkä nopeita vastauksiakaan. Niitä olen etsinyt ja myös jaellut aivan tarpeeksi. Enää sellaiset liian helpot vastaukset eivät kuitenkaan tyydytä. Ehkä tarinan jakaminen kuitenkin voi tuoda lohtua. Minulle tuo lohtua se, että voin ainakin ajatuksen tasolla olla välittämässä jotain toisen ihmisen elämään, edes samaistumisen kokemuksen, jonkinlaisen kohtaamisen.

   Minulla on aina ollut suunta, päättäväisyyttä ja suunnitelma miten edetä asioissa. Nyt yhtäkkiä sekin on hävinnyt, enkä tunnu tietävän oikein mitään. Jollain tavalla ne suuret kysymykset ovat läsnä joka päivä: kuka minä olen? Mikä minun elämäni tarkoitus on? Tiedän, että uskossa olevat ystäväni varmasti hämmästyvät noita sanoja, ja miettivät olenko jo hylännyt Jumalankin. Ei kyse ole siitä. Kyllä minä tiedän, että identiteettini on olla Jumalan lapsi. Kyllä minä tiedän, että tarkoitukseni on rakastaa Jumalaa kaikesta sydämestäni. Tarkoitan nyt sitä, että kaikki tuo kuitenkin näyttää joltain – mutta miltä se näyttää kohdallani? Olin ajatellut että se näyttäisi pastoraalisuudelta, ehkä joltain missionaaliselta tehtävältä,  myös perheen isän elämältä. Onko kaikki tämä nyt mennyttä? Miltä osin se voi yhä toteutua?

Ja sitten tämä sisäinen taistelu. Kirjahyllyssä on vino pino eheytymiskirjallisuutta. ”Näin Jeesus parantaa homoseksuaalisuudesta”, ”Rakkauden uusi suunta”, ”Suhteesta siunaukseen”, ”Maskuliinisen sielun parantuminen” jne… Isä- ja äiti-haavat, omaan sukupuoleen samaistuminen, homoseksuaalisuuden tunnustaminen neuroosina ja syntinä, luonnonvastaisena riippuvuutena. Kaikki askeleet on käyty jo moneenkin kertaan, lopuksi pilleritkin tilattu. Tässä vaiheessa lienee hyvä todeta, että homoseksuaalisuuden hoitaminen jopa hormoneilla ei varmaan ole  minkään järjestön virallinen ohje. Se on kuitenkin fakta, että sitä esiintyy yhä tänään niissä piireissä, kun ihmiset epätoivoisena etsivät apua häpeälliseltä tuntuviin tunteisiin. Itse asiassa hormonipillerit paljastavat hyvin sen raa’an todellisuuden jonka moni kamppailija on kohdannut etsiessään apua: varsinaista sabluunaa eheytymishoidolle ei ole, eikä sääntöjäkään. Kaikki ovat valmiita antamaan diagnoosin ja jopa tuomitsemaan helvettiin, mutta kun kysyy mitä ongelmalleen sitten tekee, ovat vastaukset mitä kirjavimpia. Tiedän itse siitä jotain. On niitä jotka haluavat vapauttaa homouden hengestä, ja toisia, jotka tuhannetta kertaa haluaa että analysoin suhdettani isääni – tai äitiini. On myös niitä, jotka ajattelevat että lapsuuden trauma eli koulukiusaaminen kummittelee, ja minä vain miellytän kiusaajiani. Sitten on tietenkin se teoria, mikä sattuu kaikista eniten. ”Sinä olet vain valinnut sen”.

Jeesus ei käskenyt parantamaan homoja. Sen sijaan Hän kertoi että on sellaisia, jotka ovat syntymästään avioon kelpaamattomia. Olisinpa uskaltanut myöntää tuon aiemmin. Tahdoin kuitenkin niin kovasti uskoa, että kyllä se tämäkin vuori siirtyy.  Hinnalla millä hyvänsä.

En koskaan olisi ajatellut tulevani tällaiseen tilanteeseen, jossa avuttomuuden tunne ja tuska on näin lamaannuttavaa. On vaikea tarttua mihinkään juuri nyt, enkä voi kuin luottaa, että Jumala on tarttunut minuun, eikä Hän päästä irti. Siihen luottaen voin kohdata myös huomisen ja uudet tutkimukset sairaalassa. Niin voit myös sinä, olipa tilanne mikä tahansa. Ikinä ei kannata antaa periksi, sillä elämällä itsellään on arvoa, vaikka emme omaa elämäämme enää kokisikaan arvokkaaksi. Elämä on pyhä, ja itse asiassa elämän pyhyys oli yksi tärkeimpiä elementtejä Jumalan ensimmäisessä liitossa ihmisen (Nooan) kanssa. Se ajatus on ollut minulle valona kuolemanvarjon laaksossa.  Toivottavasti se voi olla sitä myös sinulle, olit missä vain – vuorella tai laaksossa.Loittonevat askeleet,
hiljaisuuden äänet.
Puiden varjot pitenee, hetki jo myöhä on.
Polun hämärässä erotan, vaan en uskalla kulkea.

Kuinka kaipaan virtoja,
vesiä kuivaan maahan.
Yläilman valoa, auki revityn taivaan.

Vaan hiljaa, niin hiljaa tuuli kuiskaa sen,

Luottamus hiljainen,
Siinä toivo on huomisen.

Kommentit

 1. Patrick, jag tänker ofta på dig. Ber för dig. Jag tror att Gud älskar dig. Gränslöst. Villkorslöst. Du är fantastisk som du är.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella meistä on tietty Arvo. Pitäkäämme siitä kiinni. Hyvät lauseet ovat Sinulla.

   Poista
 2. Raastavan , ihana teksti. Osaat hyvin sanottaa tunteesi.
  Rukoilen puolestasi. Ja kipusi keskellä kohdatkoon Jumala sinua. Älä luovuta Jumala on kanssasi ja läsnä kamppailussasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikesta on uskallettava luopua ja antautua vapauden tilaan.

   Poista
 3. Voi kun Patrick löytäisit tämän lähteen, jonka Pyhä Henki on minulle avannut alkusyksyn aikana. Voi miten toivon, että lukisit tämän ja joisit siitä lähteestä, mitä Jeesus tahtoo sinulle nyt tarjota.

  http://puhdastakultaa.blogspot.fi/2017/09/tetelestai.html?m=1

  Toivon sinulle niin paljon hyvä! Voimia, siunausta ja jaksamista!

  Pyydän että luet tämän. Se on sua varten.

  Siu.

  Timo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timo on jälleen kerran keksinyt yhden epäjumalan palvottavaksi: ylösnousemusvoiman - käsitehirviön, jota ei löydy lainkaan Uudesta testamentista. Paavali kirjoittaa monessa eri kohtaa, että evankeliumi on yhtä kuin eli SAMA ASIA KUIN Jumalan voima. Ei ole olemassa mitään Tähtien sota -kaltaista "Olkoon voima kanssasi" -voimaa, jota tulisi ammentaa elämäänsä ajattelemalla kyynel silmäkulmassa Kristuksen kärsimyksiä Getsemanessa ja Golgatalla. Tuo on vain jälleen yksi saatanallisen kiero lakihenkisyyden muoto, jonka alkuasetelmassa uskova on ongelmineen etäisyyden päässä Kristuksesta, ja jossa uskovan tulee pumpata Kristusta pohtimallla itseensä jotakin mystistä "voimaa", jotta voisi sitten itseään itseensä vertailemalla havaita itsessään jonkin sortin hengellistä edistystä. Paavali piti tuollaista toimintaa mielettömänä. Paavali julistaa sen sijaan, että meidät JO ristiiinnaulittiin yhdessä Kristuksen kanssa, jolloin meidän erillisyytemme Häneen (ja toisiimme) nähden lakkautettiin. Tämä lahjana saatu täydellinen ykseys on kaiken lähtökohta eikä mikään kaukainen tavoite. Tämä hengellis-historiallinen fakta on YHTÄ KUIN Jumalan voima meitä KOHTAAN, sillä Jumalan absoluuttinen heikkous Kristuksen ristillä on enemmän kuin mikään ihmisvoima ja -viisaus, joita uskonnoissa tavoitellaan. Timolla on mennyt puurot ja vellit täydellisesti sekaisin; hän kuvittelee, että MEIHIN vuodatetaan jotakin mystistä voimaa, jolla ja jonka avulla me sitten säätelemme käyttäytymistämme ja ajatteluamme. Missään kohtaa Paavali ei puhu sellaisesta. Hän puhuu JUMALAN voimasta, jota ei suinkaan muunneta "ihmisvoimaksi" vaan se on se voima, jolla Jumala kohtelee ihmiskuntaa - ja tuo Jumalan voima ON evankeliumi, sanoma rististä, sanoma Kristuksesta täydellisessä heikkoudessa, meidän heikkoudessamme, ristillä.

   Poista
  2. Onko tässä kirjoituksessa mitään järkeä?

   Poista
 4. Vihdoinkin on avuttomuuden ja mitättömyyden hetki. Sinä et tosiaan tiedä mitään. Eikä Sinun tarvitse tietää mitään. Kunpa ymmärtäisit edes sen, että Tyhjennä itsesi täysin tyhjäksi. Vapauta kehosi kokonaan tyhjyyden - tyyneyden - tilaan.
  Mitä todellista rakentavuutta on tarkastella itseään perinteisillä (lääketieteellinen, teoreettinen opittu uskonnollinen käsitemaailma) menetelmillä?!.
  Mietiskelykään ei tee Sinulle mitään: sillä vain sanaton meditaatio tuo raikkaan intuition.
  Raikas, puhdas Usko on vapaa kaikesta sidonnaisuudesta, kaikesta perinteestä. Se osaa nähdä Jesuksen, Kristuksen ja Jumalan. Pyhän Hengen läsnäolo on Vapauden tilassa.
  Siispä Patrick vapauta sielusi, henkesi, ajattelusi koko Sisältösi ympäröivään ilmakehään. Riemulla juokse esim. 5 - 42,250 km (tai kävellen 8h) ja anna naurun tulla vapaasti kehostasi sen jälkeen: olen itse juossut n.80 km, ja kävellyt yli 12 h.
  Tämä on aivan faktaa: nykyisellä elämänsysteemillä Sinä turmelet itsesi täysin romahduspisteeseen. Siis kiertelet ajatusmaailman kehää; se näkyy selkeästi tässä Sinun kirjoituksessa. Mitkään psykiatrit eivät luo ihmiseen Raikasta ja Rakkaudellista sielua.

  VastaaPoista
 5. Pelastus on Jumalan luomisjärjestykseen palaamista, Herran Jeesuksen lunastusveren kautta. Uusi luomus merkitsee jumalakuvaisuuden palaamista Kridtuksessa. Jeesus parantaa pois homoudesta, sillä Hän uudistaa pelastettua Luojansa kuvan mukaan. Kolossalaiskirje 3
  10 "...ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan." --- Korinton seurakunnassa oli pelastuneita ex-homoja, joista sanotaan "tuollaisia te ennen olitte". Jeesuksen veressä on voima yli kaikkien syntien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tässäkään oikeellisuutta? Mitä on Kridtukses. Katso sydämmen silmillä sisimpääsi Ja mitä Sinä näet: se on siinä itsessään.

   Poista
 6. Kerrataanpa vielä: Saatamme kuvitella, että meillä täytyy olla jokin tietty poliittinen, taloudellinen, maailmankatsomuksellinen tai seksuaalinen identiteetti ennen kuin voimme antaa itsellemme luvan mieltää itsemme eheästi ja kokonaan Jumalan lapsiksi. Mutta sellainen ajatus ei ole evankeliumia. Evankeliumia ei ole myöskään ajatus, jonka mukaan me saamme toistaiseksi mieltää itsemme eheästi ja kokonaan Jumalan lapsiksi, kunhan siitä seuraa tiettyjä ajattelutavan tai identiteetin muutoksia meidän mielessämme/elämässämme. Jumalan lapseutemme ei ole jotain, mikä riippuisi jollakin tavoin meidän ajattelustamme tai siitä, kuinka ja millaiseksi me koemme itsemme. On olemassa tervepäisiä vanhempia, jotka rakastavat luontevasti ja pakottomatta lapsiaan, olivatpa nämä millaisia hyvänsä ajattelultaan ja identiteetiltään. On surullista ajatella, että meidän Isämme olisi vähemmän tervepäinen kuin joku aivan tavallinen, tervepäinen vanhempi. Francois Du Toitia vapaasti siteeraten: "Synti on harhakuvitelmaa, ettei Jumala rakasta meitä tämmöisinämme, ja nimenomaan tuosta harhakuvitelmasta Jeesus kuoli meidän kanssamme pois."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tässäkään mitään ajatusta? Kuka meistä voi määritellä ajatuksen; Jumalan lapset.
   Jos minä tunnen sisäisesti olevan Jumalan lapsi niin se on puhtaasti niin. Ymmärrätkö ja tiedätkö Jumalan ajatukset.

   Poista
 7. Patrick, sinulla on kirjoittamisen, tunteiden sanoittamisen, puhumisen ja ilon välittämisen armolahja. Nautin suunnattomasti johtamastasi tilaisuudesta, jossa olen ollut mukana reilu vuosi sitten.
  Enemmän olen kuitenkin lukenut tekstejäsi ja saanut niistä paljon. En yllättynyt "paljastuksesta" mutta harmittelin että se kävi kuten kävi. Olen rukoillut sinun puolestasi, että jaksaisit jatkaa ja löytäisit sisäisen tasapainon. Jumala korjaa haavat, mutta Hän on myös luonut sinut sinuksi. Olen syvästi uskossa, mutta silti uskon myös evoluutioon ja silti uskon että homous on ominaisuus eikä mikään sairaus josta pitää parantua.
  Pyhä Henki käyttää sinua, kuuluu sinun kauttasi eikä sitä kauneutta pilaa ihmisen ominaisuudet, joita sinulla on.
  Aikanaan eri väriset ihmiset eivät olleet ihmisiä eikä naisellakaan tainnut olla sielua kristinuskon alkutaipaleilla.
  Antakoon kolmiyhteinen Jumala sinulle, Patrick, terveyttä, voimia ja väkevää uskoa Edelleen, siunatkoon Herra sinua lahjoillaan jatkossakin ! Rakkautta myös, juuri sellaisena kuin olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa Patrick ymmärtäisi tämän hetimmiten ja luopuisi ajattelusta joka kiertää "kehää". Uusi nykytila (ei sidoksissa entiseen) toisi vapauden. Mies, Patrick: yksinkertaisesti hyväksy itsesi sellaisenaan kuin olet.
   Jeesus (kirjoitusten mukaan) oli riippumaton ihmisten mielipiteistä yms. Isä oli Hänen esikuva tai ohjaaja tms. Elämäntaipale (eteneminen tulevissa päivissä)oli hyvin selkeä.
   Kuten Milona toteat, Patrickin pitäisi jatkaa sitä mitä hän on jo ilmaissut.
   Minua jossakin mielessä harmittaa kun kirjoitan näitä lauseita, sillä:
   - On ilmiselvää, että asioita on yksinkertaistettava. On tosiasia, että vain vapautuneena ajattelukehän sidonnaisuuksista elämä on Raikasta ja Innostavaa.

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Kun tähtitieteilijöille alkoi aikoinaan olla selvää, ettei aurinko kierrä maata, vaan maa aurinkoa, jopa uskonpuhdistaja Luther vastusti tätä ankarasti - vedoten Raamattuun. Luther piti Raamattua totuuden lähteenä tähtitieteessä. Ja Raamattuunsa vetoamallla hän piti Kopernikusta järkensä menettäneenä. Eikä Kopernikus tosiaankaan voinut mitenkään vastata tuohon syytökseen - Raamatulla. Luther oli kuitenkin raamattusitaatteineen täysin väärässä, ja Kopernikus ilman raamattusitaatteja täysin oikeassa. Voitaisiinko kuvitella, että Raamatun kirjoittajat eivät tuhansia vuosia sitten tienneet aivan kaikkea tähtitieteestä eivätkä ihmisen biologiasta? Ja jos näin ei uskalla ajatella,, voitaisiinko vaikkapa Paavalin kirjoituksia tarkastella oman aikansa valossa sitä taustaa vasten, että antiikin Kreikassa oli heteroseksuaalisilla miehillä (ja naisilla) jostakin syystä trendinä harjoittaa homoseksuaalisia tekoja. Tämä kuulostaa kummalliselta, mutta näin vain oli. Paavalin kritiikki kohdistui tällaista elostelua vastaan. Hän antaa ilmiselvästi lukijoiden ymmärtää, että tuollaiset irstailijat olivat tietoisesti vaihtaneet sen, mikä oli heille luonnollista, sellaiseen, mikä ei sitä heidän kohdallaan alun perin ollut. Hän ei puhu lainkaan ihmisistä, jotka ovat olleet syntymästään tai lapsuudestaan saakka homoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä jos me olisimme nykyhetkessä kaiken aikaa ja täydessä tietoisuuden tilassa itsestämme ja ympäristöstä. Täten nukumme yömme hyvin.

   Poista
 10. Tiedät hyvin Patrick, että kun etsit, löydät, mitä etsit, ja kun anot, saat, sitä mitä anot, joten älä lannistu. Nooan liittoon ei kannata turvautua, koska siiheen liittyy lupaus vain siitä, ettei tule enää uutta vedenpaisumusta. Se on elämää ilman niitä tämän ja iankaikkisen elämän siunauksia, jotka luvattiin vasta Aabrahamille ja hänen siemenelleen eli Kristukselle ja jotka ovat meidän uskon kautta Häneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja aina on katsottava eteenpäin. Nykyhetken On Tilassa on se ilo, että voi luoda -ja nähdä- aina uutta. Sinäkin Patrick voit rakentaa uutta rakennusta, kun vanha on silmänräpäyksessä riisuttu pois.
   Nykyhetkessä on puhujia monessa seurakunnassa. Niitä ei tarvitse verrata itsensä kanssa.
   Katso: Sinäkin voit puhua uudella sävelkielellä.

   Poista
 11. https://www.youtube.com/watch?v=j73mYgpxhTY

  VastaaPoista
 12. Siunausta Patrik täältä Oulusta! Olen (väsynyt ) yh ja sun youtubessa olevat saarnat on pelastanut mun syksyn! Kiitos!

  VastaaPoista
 13. Myös tällainen ajatus: miksi korjata jotain miksi jumala on sinut luonut. (Oletetaan tässä kohtaa että jumala on olemassa.) Itse huomasin jo about 12v. bi-taipumukset. En tosin osannut antaa niille edes nimiä. Joten mitenköhän mä siinä vaiheessa olisin valinnut jotain, mistä en edes tiennyt? Niinpä! Tämä kertoo kuinka asia on luonnollinen. Jotkut meistä syntyvät näin, ja miksipä sitä muuttamaan. 💕

  VastaaPoista
 14. What we really are can’t seek purpose or fulfilment. Truth is already its own completeness. What we are, behind the persona we look through, is already filled to the brim and can’t take another drop. When you already HAVE what you want -- because you ARE what you want -- there is no movement for seeking outside yourself.
  To seek purpose is to move away from the truth that you already are your purpose. To seek fulfilment is to move away from the awareness that you already are complete. Most of the world bids us to take these journeys of aspiration that are movements away from, not towards, any sense of fulfilment.
  What is needed in life is not the frantic energy to seek anything, but rather the patience to let our “mental muddle” settle down to reveal the clear water of our pristine nature and let it arise to reveal the right actions or path to take.
  – RON WRIGHT –

  VastaaPoista
 15. Luopuneiden tilalle tulee aina uutta raikkautta. Uudet katseet ja puheet Sydämen Silmillä: Matthew ja Elisabeth King.

  VastaaPoista
 16. Olen kehittynyt näitä kirjoittaessani. Ilahduin ja riemastuin kuin hoksasin, että yksi m oli liikaa kirjoituksissani. Ääretön kauneus ja Rakkaus on lauseissa, jotka ovat sanottu Sydämen Silmillä.

  VastaaPoista
 17. 1) Did Jesus die for the sins of the world?
  2) Did Jesus succeed in paying for the sins of the whole world?
  3) Did Jesus pay for some of the sins and not ALL the sins?
  4) Did God make Him to become sin so that we could be the righteousness of God in HIM?
  5) Did God reconcile us unto Himself by not imputing our sins?
  6) Is God mindful of sin or did He say; your sins and iniquities I will remember no more?
  7) Did Paul say, I am crucified with Christ or I should crucify myself?
  8) Did Paul say; the old things Passed away or the old things will pass away?
  9) Did he say; everything became new or it will be new if I succeed?
  – Danie van Wyk –

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. What is relevant with these questions. Even though He spoke to human beings, the speech was directed to the individual. In free space, belief is creative.
   In the state (the soul is in the house-) of love you do not have to repair yourself. In love state, accepts itself.

   Poista
 18. Puhukaamme (Eläkäämme) Sydämen Silmillä silloin olemuksestamme loistaa valoa ja kirkkautta. Kiitos Sinulle Patrick, kuten Luojallemme.

  VastaaPoista
 19. Jumala loi meidät omaksi kuvakseen..meidän tulee luopua kaikesta itsessämme, jotta Jumala saa tilaa meissä..meidän kautta toimia..Näen tilanteesi suurena mahdollisuutena tänä homojen ja lesbojen aikakautena Jumalan toimia kauttasi parantaen sinut ehjäksi astiaksi jälleen esimerkkinä Jumalan parantavasta armosta, että HÄNELLE MIKÄÄN EI OLE MAHDOTONTA. Jumala on ainut, joka näkee syvimmälle sisimpiimme ja tuntee meidät ja Hän vastaa aina omalla tavallaan rulouksiimme.Hän ei hyväksy homoutta.Uskon, että Hän asettaa sinut ennalleen ja käyttää sinua esimerkkinänsä.Toivottavasti sydämesi tulee terveeksi jälleen.Ainoa ulospääsy on aito katumus, parannus ja kiitollisuus Jumalan ihmeitä tekevästä voimasta.
  Kaikki Jumalalle Jumalasta ammentaen juuri siellä tummassa virrassa yksinäisyydessä ollen ...kuunnellen...etsien aivan hiljaa paikallaan...lopulta armosta vastaanottaen Sanat sieluun poistamaan ahdistusta noustakseen jälleen hetkeen kirkkauden
  uskoon
  Hän muuttaa minua eheämmäksi hetki hetkeltä pääsen lähemmäksi suurinta tärkeintä, joka solun minussa uudistavaa Valoa, joka siellä mustassa virrassa näkyy tumman sinisinä valojuovina kirkkautena minulle kasvussa lapsekseen, josta leikataan pois kuolleet osat, jotka ovat Valon esteenä, kunhan vain olen valmis muutokseen parannukseen hetkestä hetkeen Hänen Henkensä opettajanani

  VastaaPoista
 20. Patrick, olen niin iloinen näistä teksteistäsi. Uskon, että on hyvinkin tärkeää, että avaat suusi ja jaat kokemuksiasi avoimesti. On aika Kristuksen seurakunnan tulla läpinäkyväksi ja rehelliseksi. Myöntää se, että me ei olla synnittömiä. Kuinkahan moni seurakuntien aktiivijäsen kamppailee erilaisten ongelmien kanssa? Kuinka paljon on alkoholiriippuvaisia, pornoriippuvaisia, homoseksuaaleja? Väitän että paljon. Mutta sellaisten asioiden julkituominen on vaikeaa, melkein mahdotonta. Seurakunta on täynnä tekopyhyyttä ja se on oikeasti inhottavaa, se löyhkää. Me tarvitaan totuutta! Sitä että uskalletaan olla rikkinäisiä ja tarvitsevia, armosta riippuvaisia. Silloin Jumalan voima ihan oikeasti vasta voi alkaa tehdä työtään meidän kautta, meidän keskellä. Olet hieno mies. Kirjoita, julista, kerro tarinaasi omana itsenäsi ilman mitään saarnaajaimagoa. Sun tarina on tärkeä, sun kamppailu on tärkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tekopyhyyttä kukisteta uskaltamalla olla jotakin (tässä tapauksessa "rikkinäisiä ja tarvitsevia, armosta riippuvaisia"). Tekopyhyys on kangastus, joka perustuu väärinkäsitykseen. Niin kauan kuin koetaan mielekkääksi käyttää sellaisia sanoja kuin "alkoholiriippuvainen, pornoriippuvainen, homoseksuaali", on olemassa perusteet tekopyhyydelle. Niin kuan kuin jankutetaan, että "Kristus parantaa ja eheyttää", ja "Jumalan voima voi alkaa tehdä työtään meidän kautta", tuo koko problematiikka on ja pysyy – ja nimenomaan tuollainen puhe ylläpitää tuota ongelmaa; tuollainen puhe on itse asiassa koko ongelmavyyhdin juuri ja ydin. Matti Muranen on tämän tajunnut ja yrittää vapauttaa meidät käyttämästä tämän kaltaista kieltä ylipäätään, minä puolestani yritän tehdä tällaisen kielenkäytön tavan tyhjäksi tämän kielipelin sisältä käsin; yritän osoittaa tällaisen uskonnollisen kielenkäytön "tikapuut" turhaksi ja mielettömäksi. Kukaan meistä ei länkytä tällä foorumilla Maan vetovoimasta ylläpitääkseen tai kohentaakseen Maan vetovoimaa eikä auringonvalosta ylläpitääkseen tai kohentaakseen auringonsäteilyä eikä lääketieteestää ylläpitääkseen omien solujensa toimintaa. Miksi? Koska me olemme siinä suhteessa tervepäisiä; me emme ole antaneet kielenkäytön tunkeutua itsemme ja todellisuuden väliin. Jos joku tosiaan kuvittelee muovaavansa todellisuutta johonkin suuntaan "puhumalla hengellisistä asioista" tai "lukemalla Raamattua", hän on kadottanut palasen mielenterveyttään.

   Poista
 21. Kiitos, Patric, koskettavasta, rehellisestä tekstistäsi!
  Oletko tutustunut pastori SAM ALLBERRYn ajatuksiin,
  löytöihin ja opetuksiin?
  Suosittelen! Löydät nimellä netistä.
  Siunaten Sirkka-mumma etelä-Suomesta

  VastaaPoista
 22. Patrickille:

  Kävin lukemassa Patrick Tiaisen blogia. Patrick oli kirjoittanut syyskuun 20. päivä 2017 kirjoituksen nimeltään: Varjojen laakso. Kun luin kirjoituksen, niin sydämeni täyttyi kivulla ja ahdistuksella sekä suuri murhe valtasi sydämeni. Patrick kertoi kirjoituksessaan julkisesti kaikelle kansalle omia tuntojaan elämänsä vaiheista homoseksuaalisten taipumustensa kanssa. Patrick on ilmoittanut julkisesti ettei hän kykene käymään läpi kaikkea materiaalia ja sähköposteja jne. joita hän saa runsaasti. Ymmärrän hyvin siinä Patrickia, että kun palaute ylittää tietyt rajat, niin on mahdotonta seurata ja vastata kaikkeen. Siksi kirjoitan näin julkisesti Patrickille ja kaikille muille samassa tilanteessa oleville. Raamatun sanan totuus, Jumalan armo ja rakkaus sekä parannuksen tekeminen synnistä on apu ihmiselle pääsemään pois varjojen laaksosta. Tutki ja koettele kirjoitukseni Jumalan sanan kautta rukouksen kera. Nettisivulla:

  http://www.kotipetripaavola.com/varjojenlaaksostavaloon.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoituksia lisää ja lisää, kuten edellinenkin www sivu: "lukijalla ajatukset vain sekoavat".
   Graceland osui nyt sanojen ytimeen: kiitos.
   Matkantekoa blogin vastaukset ovat jo antaneet kaiken sen minkä pitää terveelliseen ja raikkaaseen oivaltamiseen.
   Siksi odottaisin, että Patrick kirjoittaa pari lyhyttä lausetta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seurakuntakipuilua

Elämän välipysäkillä

Perheiden rikkoja